0021-0002.jpgTeammanager John de Paauw van All-in-Solo Victoria liep gisteravond met een lach van oor tot oor door Hoofddorp. Tot ieders verrassing zag hij 'zijn' vrouwen winnen van het lokale MeerSquash, een van de geduchte concurrenten voor een plaats in de play-offs. De Rotterdamse squashsters zegevierden met 9-6. Uitgaande van de plaatsen op de ranglijst was de overwinning van Victoria op het eerste gezicht niet zo vreemd. De Kralingse squashploeg stond na drie speelrondes immers tweede in de eredivisie, MeerSquash vijfde. Maar De Paauw kon bij lange na niet over zijn sterkste speelsters beschikken.

 Dominique Lloyd Walter had namens Victoria geen problemen met haar landgenote Lauren Briggs.

Marjon Dingemans maakte in de eerste partij van de avond meteen diepe indruk. De 43-jarige squashster versloeg de 25 jaar jongere Lisa Kho, momenteel de nummer 14 van Nederland, met 3-2.Dominique Lloyd-Walter was de volgende Victoriaanse die het strijdperk betrad. De Engelse komt al vier seizoenen uit voor Victoria, en verloor nog nooit. Daar kwam ook gisteren geen verandering in. Ze won met 3-1 van Lauren Briggs. Het duel tussen de Nederlandse toppers Orla Noom (MeerSquash) en Milja Dorenbos was dus voor het eindresultaat niet meer van belang. Noom won met ruime cijfers (3-0).

De mannen van Didacticum Victoria hadden geen enkele moeite met Squash Zwolle. René Mijs, Stephen Cooke en Sander van Tour wonnen allen hun partij. Vooral Van Tour zetten een knappe prestatie neer door een 0-2 achterstand alsnog in winst om te zetten. Door deze overwinning heeft de landskampioen weer een riant uitzicht op de felbegeerde play-offs waarin traditiegetrouw aan het eind van het seizoen om het kampioenschap wordt gestreden.