Sebastiaan WeeninkNa de nederlaag twee weken geleden tegen Victoria heeft HSRC De Diepput gisteren wederom een nederlaag geleden.  Het gemis van de geblesseerde kopman Laurens Jan heeft het eredivisieteam ditmaal de das om gedaan en naar alle waarschijnlijkheid 6 punten gekost.

De op het laatste moment als vervanger ingezette Fransman Yann Perrin ging met 11-2, 11-2 en 11-5 behoorlijk hard onderuit tegen de Italiaan Davide Bianchetti. Dit was toch wel enigszins verrassend omdat tijdens de Kuwait Open vorige maand de Italiaan meer dan 90 minuten nodig had om uiteindelijk met 3-1 van Yann te winnen. Ditmaal kwam Yann er echter niet aan te pas. Davide dicteerde vanaf de eerste rallies het tempo en Yann kon geen moment uit de verdediging komen.

Maar voordat de partij tussen Yann en Davide werd gespeeld waren we eerst getuige van de strijd tussen Martijn Kock en Rick Penders. Hoewel Rick op papier de underdog was en nog niet eerder van Martijn had gewonnen zat hij er ditmaal toch wel dicht bij.  In een gelijk opgaande strijd won Martijn de eerste game met 11-5, waarna Rick de tweede met 11-4 in zijn voordeel besliste. De derde ging weer met 11-8 naar Martijn en de vierde met 11-7 naar Rick.  Omdat Martijn zichtbaar vermoeid begon te raken hadden de naar Beverwijk gereisde Haagsche supporters toch goede hoop op een overwinning van Rick, maar helaas begon Rick in de vijfde game ook unforced errors te maken wat er in resulteerde dat de vijfde game met 11-6 naar Martijn ging.  Laten we hopen dat Rick in de thuiswedstrijd tegen Beverwijk sportieve revanche kan nemen!

De avond werd afgesloten met de partij van Sander Kock tegen onze Sebastiaan Weenink.  De eerste game ging met 11-4 toch enigszins onverwacht gemakkelijk naar Sander. Volgens Yann was de baan erg ‘bouncy’ en moest Sebastiaan niet te snel voor een winner gaan omdat het slaan van een winner op zo’n baan erg moeilijk is.  Langer in de rally blijven hangen en een echte kans afwachten was dus het advies dat Yann aan Sebas gaf  in de rustpauze na de eerste game.  En dit was precies wat Sebas ook met groot succes deed: met 11-2 en 11-0 stak hij de tweede en derde game in zijn zak, waarbij opgemerkt moet worden dat het lang niet zo eenvoudig was als de gamestanden doen vermoeden. Sebastiaan speelde echter zeer geconcentreerd en bleef vooral heel degelijk spelen.  Aan het begin van de vierde game was er weliswaar even een verzwakking, maar uiteindelijk ging die game ook naar Sebastiaan: 11-8 en dus 3-1 winst!

Al met al dus een 10-5 nederlaag wat leidt tot de volgende stand in de eredivisie:

1 Didacticum Victoria Rotterdam - 63
2 Hemubo/Squash Almere H1 - 58
3 HSRC De Diepput - 47
4 Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash - 44
5 Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk - 44
6 Trust and Law Squash Zwolle - 40
7 MeerSquashHeroes H1 - 33
8 Centre Court/Stichts Handelshuis H1 – 4

Kijk hier voor meer foto's