De eredivisieteams van Hemubo / Squash Almere hebben gisterenavond goede zaken gedaan in de hoogste divisie van het Nederlandse squash.

De Almeerse mannen wonnen met 10-4 van ‘MeerSquashHeroes, terwijl hun vrouwelijke collega’s met 13-6 te sterk waren voor hekkensluiter Centre Court, Stichts Handelshuis.

De heren van Hemubo / Squash Almere waren woensdag in Hoofddorp snel zeker van de overwinning. Speler/manager Tommy Berden zette in twintig minuten het jeugdtalent Guido Ploem aan de kant (11-2, 11-6, 11-5), waarna Dylan Bennett het karwei snel afmaakte. De kopman verloor weliswaar de eerste game, maar schakelde daarna een tandje bij: 11-13, 11-8, 11-5, 11-8. De nederlaag van Bastiaan Meulenbelt tegen Michael Fiteni (9-11, 11-1, 7-11, 9-11) was vervolgens slechts goed voor de statistieken. Het was overigens pas voor het eerst dit seizoen dat Meulenbelt een partij verloor.

Door de zege hebben de Almeerders halverwege het seizoen de koppositie in de eredivisie overgenomen van Victoria Rotterdam. Hemubo / Squash Almere behaalde in de eerste zeven wedstrijden 68 van de 84 beschikbare punten en hebben een voorsprong van twee punten op de voornoemde Rotterdammers. MAX Beverwijk en HSRC De Diepput staan gedeeltelijk derde. Zij hebben 56 punten.

In de damescompetitie moest Hemubo / Squash Almere harder dan verwacht werken voor de overwinning. Tegen de rode lantaarndrager uit Wijk bij Duurstede kwam de jonge ploeg (gemiddelde leeftijd 18 jaar) zelfs op achterstand doordat Laura Lagerweij haar partij verloor van Cindy Tammenga (1-3). Ilona Lagerweij (3-0 tegen Sandra Koning), Milou van der Heijden (3-1 tegen Anne Jongerden) en Margriet Huisman (3-2 tegen Saskia Kuijer) zorgden echter toch voor de zege.

Op de helft van de competitie nemen de vrouwen van Hemubo / Squash Almere de tweede plaats in op de ranglijst met 52 punten uit 5 wedstrijden. Koploper is Squash Zwolle, dat zes punten meer heeft dan de regerend landskampioen.