Gisteravond heeft HSRC De Diepput met een drietal zeer spannende wedstrijden 9-5 winst weten te behalen tegen All Inn Squash uit Utrecht.

De aftrap van de avond vond plaats middels een duel tussen Rick Penders en Sander van Tour, die op het laatste moment was ingezet in plaats van Ronald van den Boogaard. In de eerste game leek Rick op een eenvoudige zege af te steven door deze met 11-2 naar zich toe te trekken. Veel unforced errors van Sander waren hier de oorzaak van. Echter in het tweede en derde bedrijf bleek ook Rick niet immuun voor dit fenomeen en begon zelf ook veel fouten te maken. Dit resulteerde in twee games die uiteindelijk wel door Rick werden gewonnen, maar bij de toeschouwers toch voor de nodige spanning en zenuwen zorgden: 13-11 en 12-10.

Sebastiaan Weenink trad vervolgens in het strijdperk tegen Piedro Schweertman, in wat een prachtige partij zou worden. Vanaf de eerste rallies werd er op een zeer hoog niveau en vooral ook heel ‘technisch’ gespeeld. Beide spelers gaven elkaar weinig toe, maar uiteindelijk ging de eerste game met 11-9 naar Piedro. De tweede game gaf het zelfde beeld: fantastische lange rallies, mooie shots en goede retrievals. 11-8 voor Piedro. En hoewel de vermoeidheid begon toe te slaan was ook de derde game weer een genot om naar te kijken. Helaas kon Sebastiaan de gamewinst niet naar zich toe trekken, want dat was gezien de krachtsverhoudingen toch verdient geweest en had bovendien voor het publiek een vierde game van een allicht even hoog niveau opgeleverd.  Echter ook nu trok Piedro aan het langste einde door met 11-9 te winnen.

Dat het niveau van deze wedstrijd gisteravond geen eenmalige uitschieter was werd vervolgens bewezen door Stefan Leifels en Rene Mijs. Stefan was voor deze avond speciaal uit Duitsland overgekomen om HSRC De Diepput te komen versterken en liet in de eerste game direct zien dat hij zijn taak serieus nam: 11-9 voor Stefan.  Net als bij de partij tussen Sebas en Piedro werd er op het scherps van de snede strijd geleverd: lange rallies, mooie volleys en goede lengte.  Alles was in deze partij aanwezig. De tweede en derde game gingen met 15-13 en 11-8 naar Rene.  Even leek het erop dat Stefan er doorheen zat.  Te vaak werden de door hem van achteruit de baan gespeelde aanvallende boosts zijn Waterloo omdat Rene deze effectief verwerkte. Maar nadat Sebastiaan Stefan er op had gewezen dat hij van deze tactiek moest afzien kwam de strijd weer geheel op gang wat leidde tot een 11-7 winst in de vierde game voor Stefan. De vijfde game ging onverminderd op een hoog niveau voort.  Deze game zou beslissen welke van de twee teams de avond met een 9-5 winst zou gaan afsluiten.  Na een aantal zenuwslopende slagenwisselingen was het uiteindelijk Stefan die aan het langste einde trok: 11-7 en dus een 9-5 winst voor HSRC De Diepput!

De eerste helft van het seizoen is met deze wedstrijden prachtig afgesloten aldus teammanager Otto le Grand.  Het was een plezier om naar te kijken met een goed resultaat als slagroom op de taart!  Met dank aan alle spelers! Halverwege de competitie staan we nu gedeeld derde. We liggen dus nog op koers voor de play offs.

1 Hemubo/Squash Almere - 68
2 Didacticum Victoria Rotterdam - 66
3 Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk - 56
4 HSRC De Diepput - 56
5 Trust and Law Squash Zwolle - 52
6 Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash - 49
7 MeerSquashHeroes - 37
8 Centre Court/Stichts Handelshuis - 6

De eerst volgende wedstrijd van HSRC De Diepput is een thuiswedstrijd welke wordt gespeeld op woensdag 20 januari tegen Squash Zwolle. Zet die datum dus alvast in je agenda!