kean-flevoparq-logo

Het kan soms raar lopen in het leven. In de periode 2000 t/m 2008 hebben Glenn Keenan en Thony Schwab als teammanagers van respectievelijk squash Utrecht en squash Zwolle vaak de degens gekruist in de Eredivisie. Nu gaan ze de handen ineen slaan om van Flevoparq Dronten een waardige eredivisionist te maken.

Glenn Keenan is een voormalig squashprofessional uit Australië en heeft sinds twee jaar een eigen squash merk in beheer.  Thony Schwab is sinds twee jaar eigenaar van Racket-, bowling en partycentrum Flevoparq in Dronten en organiseert en promoot landelijke squashtoernooien en evenementen. De samenwerking tussen Schwab en Keenan is een win win situatie. KEAN gaat de Eredivisie en Flevoparq promotioneel gebruiken om het squashmerk nog meer uit te bouwen. Flevoparq word door de spelers die Glenn Keenan aanbrengt sterker.

Flevoparq is na de oprichting twee jaar op rij kampioen geworden en promoveert dit jaar naar de Eredivisie Squash. Volgens Thony Schwab eigenlijk een jaar te vroeg, maar je laat de kans niet lopen als je club zich mag meten met de zeven beste clubs van Nederland.  Als je de steden noemt waar die clubs vandaan komen, dan valt Dronten wellicht een beetje uit de toon. Rotterdam. Den Haag, Utrecht, Beverwijk, Hoofddorp, Maastricht en Zwolle. Steden met 100.000 inwoners of een veelvoud daarvan. Als het echter aan Schwab & Keenan ligt, dan zal binnen drie jaar de club bij de gevestigde orde behoren. Dat vergt echter wel tijd, geld en energie. Drie jaar geleden had Dronten niet eens een squashclub, dus we maken al reuzenstappen. Toch is de ambitie om binnen vier jaar landskampioen te worden.   

De officiële naam wordt KEAN Flevoparq Dronten. De teamleiding komt in handen van Thony Schwab & Glenn Keenan. Glenn gaat zelf ook in het team spelen en zal tevens de jonge squashspelers gaan trainen en begeleiden. Met Shahier Razik uit Canada en Renan Lavigne uit Frankrijk heeft KEAN Flevoparq twee top 30 spelers van de Wereld op de spelerslijst. Echter net als bij veel sporten is het budget beperkend. Deze spelers zullen alleen worden ingezet als de degradatie dreigt. De basis zal dan ook gevormd worden door Matthew Kawalski, Glenn Keenan, Sander van Tour, Karel Huisman en Bart van Wijnhoven.  De doelstelling is, naast natuurlijk handhaving, de squashsport in Dronten promoten en prolongatie van de nationale Bekertitel.

KEAN Flevoparq Dronten zal a.s. woensdag zijn debuut maken in de Eredivisie squash. Thuis nemen zij het op tegen de Diepput uit Den Haag. Thony Schwab hoopt dat  Nederlands beste squasher en nummer 11 van de Wereld, Laurens Jan Anjema zijn opwachting maakt in de formatie van Den Haag. Het zou een eer zijn om een Anjema op onze baan te zien spelen. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Thony-Schwab-Vanessa-AtkinsonGlenn-Keenan