De squashers van het Rotterdamse Didacticum Victoria gingen gisteren kansloos onderuit in de enige klassieker van Nederland. HSRC was met 9-4 te sterk voor de Rotterdammers.

Het jeugdige talent Michael Ernst stond stijf van de stress en verloor met 3-1 van de Australiër Neeraj Aggerwal. "Hij verloor meer van zichzelf dan van de tegenstander", vond teammaneger de Paauw. "Maar dit is dé manier om ervaring op te doen. Ik gooi hem en Tomas de Paauw dit seizoen in het diepe, dan mogen ze laten zien dat ze kunnen zwemmen".

Laurens Jan Anjema, de beste Nederlandse squasher en inmiddels uitgegroeid tot een wereldtopper, was vervolgens veel te sterk voor Chris Simpson: 3-0. 'De Haagse' had op dat moment dus al gewonnen. Dat de Australische aanwinst Steve Finitsis in de slotpartij namens Victoria zijn opponent Sebastiaan Weenink alle hoeken van de glazen baan liet zien, was eigenlijk alleen van belang voor de statistieken.

John de Paauw baalde van het verlies, maar is een realist. "Alle wereldtoppers waarover ik zou kunnen beschikken, zitten in India voor de Common Wealth Games."

HSRC-DidacticumVictoria 12-4.
Laurens-Jan Anjema-Chris Simpson 3-0.
Sebastiaan Weenink-Steve Finitsis 0-3.
Neeraj Aggerwal-Michael Ernst 3-1.