De mannen van ‘MeerSquashHeroes hebben woensdag goede zaken gedaan in de Nederlandse eredivisie. In eigen huis werd Plan B/MAX Beverwijk met overtuigende cijfers (12-0) verslagen.

Het grote talent Marc ter Sluis zette de Hoofddorpers in de eerste partij van de avond op voorsprong. De 17-jarige squasher speelde een sterke partij en liet zijn tegenstander Mitchel Kries volstrekt kansloos: 11-5, 11-5, 11-8. Kopman Frank Hartkoren stelde vervolgens voor volle tribunes de winst veilig voor ‘MeerSquashHeroes door Sander Kock in straight games te verslaan. In een gelijkopgaande strijd was de Hoofddorper op de cruciale punten net iets sterker dan zijn opponent: 12-10, 11-7, 11-5.

Routinier Tommy Berden tenslotte haalde in het laatste duel de bonuspunten binnen voor zijn nieuwe ploeg. De voormalig Nederlands kampioen, die ruim vier jaar geleden zijn professionele carrière beëindigde als gevolg van zwaar blessureleed, liet zien het squashen nog niet verleerd te zijn. De Noorse kampioen Kim Are Killingberg had niks in te brengen en werd met 11-4, 11-5, 11-1 naar huis gestuurd.

Door de eclatante zege klommen de heren van ‘MeerSquashHeroes naar de vierde plaats op de nationale ranglijst met zestien punten uit twee duels. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SC Erik van der Pluijm in Maastricht op het programma. Ook de dames, na de eerste speelronde gedeeld koploper, komen dan weer in actie. Zijn spelen die dag thuis tegen Squash Zwolle.