NLCom ICT Solution Maastricht heeft woensdagavond de eerste thuiswedstrijd in de squasheredivisie sinds tien jaar opgeluisterd met een zege. Tegen Meersquash uit Hoofddorp werd het 3-0.

In 1999 werd Squash Maastricht voor het laatst Nederlands kampioen. Een jaar later verdween de ploeg uit de eredivisie. Dit jaar maakt de club haar rentree op het hoogste niveau.

De eerste twee duels (uit tegen Beverwijk en Zwolle) leverden een zege en nederlaag op. Woensdag volgde de tweede triomf.

Kopman Dylan Bennett had weinig moeite met Frank Houtkoren. De nummer zeventig van de wereld won eenvoudig in drie games: 3-0. Tim van der Pluijm had daarvoor al Squash Maastricht de weg naar succes gewezen door met dezelfde cijfers Marc Tersluis te verslaan. De derde speler Rick Penders won na opgave van Tommy Berden. Op dat moment leidde Berden met 2-1 in games.

Zie voor een uitgebreide reportage over de eerste eredivisiewedstrijd van Squash Maastricht in eigen huis sinds 2000 Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van donderdag.

Bron: Dagblad De Limburger