Na de eerste twee wedstrijden van het seizoen winnend te hebben afgesloten stond gisteren de uitwedstrijd tegen MAX Beverwijk op het programma. Op voorhand leek dit een zeer zware dobber te gaan worden omdat MAX kon beschikken over de topper Borja Golan en wij het zonder Laurens Jan moesten stellen. Het zou echter anders lopen.

Gastheer Rick Littikhuizen had goed op de veranderde omstandigheden ingespeeld en er waren dan ook heel wat toeschouwers naar het gezellige centrum gekomen met een drietal topwedstrijden in het vooruitzicht die onder leiding stonden van Marco van den Berg.
De avond werd direct geopend met een marathonpartij tussen Neeraj en Kim Are Killingberg. Beide spelers zijn verdedigend ingesteld speelden vooral in de eerste game veel loose shots en cross courts. Nadat de 1e game met 11-5 naar Kim was gegaan concentreerde Neeraj zich in de games daarna op aanraden van Sebastiaan op veel beter lengtespel. In de 4e game werd het nog zeer spannend omdat beide spelers een aantal malen bezweken onder druk van een game ball. Na 75 minuten stond er uiteindelijk een 3-1 op het scoreboard in het voordeel van Kim (11-5 11-7 7-11 15-13).

Doordat Laurens Jan helaas vroegtijdig werd uitgeschakeld in het PSA toernooi in Egypte kon hij gisteravond toch spelen in Beverwijk (en daar waren we wel weer blij mee!). Hij trof hier de Spanjaard Borja Golan.  Borja stond tot ruim een jaar geleden nummer 10 op de wereldranglijst maar werd door een zware blessure gedwongen tot een operatie (kruisband) en bijbehorende revalidatie.  Echter sinds een half jaar is Borja weer present in het PSA circuit, en niet zonder succes.  Zo won hij afgelopen week nog een toernooi in Houston.
Gisteravond moest hij echter wel zijn meerdere erkennen in LJ.  Nadat Neeraj en Kim al hadden laten zien wat lange rallies waren deden LJ en Borja dit nog eens dunnetjes over. Ook deze partij duurde meer dan een uur. LJ was echter de fittere speler die met zijn krachtige spel het tempo dicteerde; de eerste twee games gingen met 6-11 en 4-11 naar Laurens. In de derde game kwam Borja echter tot een aantal verassende aanvallen en wist zelfs op game point te komen (10-9). Maar LJ liet het er niet bij zitten en wist uiteindelijk toch ook deze game naar zich toe te trekken: 13-11 en dus een 3-0 winst!

In de laatste partij van de avond zagen we Sander Kock in aktie tegen Sebastiaan.  In de eerste game ging Sander furieus van start en wist hij optimaal gebruik te maken van zijn lengte en dito reach. Dit, gecombineerd met een aantal unforced errors van Sebas, leidde tot 11-9 gamewinst voor Sander. Goede coaching van Laurens zorgde er echter voor dat Sebas in de tweede game uit een heel ander vaatje ging tappen en zich meer concentreerde op de basis van het spel. Ook in der derde game wist hij dit goed voort te zetten: 6-11 en 4-11 voor Sebastiaan. In de derde game vond Sander echter zijn tweede adem en kon soms weer het niveau van zijn eerste game halen. Toen Sebastiaan met 10-5 op match point kwam wist Sander een paar fraaie nick shots te slaan waar Sebastiaan hierin faalde en kwam hij terug tot 10-8.  Het mocht echter niet baten en Sebastiaan pakte met 11-8 de game en dus de partij: 1-3.

De 10-4 overwinning van gisteravond heeft ons naar de kop van de ranglijst in de eredivisie gebracht! Een prachtige uitgangspositie om komende week de nummer 2 thuis te kunnen ontvangen.  De mannen uit Maastricht zullen dan bij ons te gast zijn om te strijden voor de 1e plaats.

Zet het dus alvast in je agenda:  woensdag 27 oktober, 19:30 uur op de Diepput!