De squashformatie uit Dronten moest er twee speelronden op wachten, maar de 1e winst in de Eredivisie Squash is een feit. Teammanager Schwab wilde graag winnen tegen zijn oude club. Zwolle was echter na twee speelronden de koploper en had 13 punten meer dan Flevoparq.

Om de kansen te vergroten werd de Australiër Matthew Kawalski weer uit zijn tijdelijke woonplaats Manchester (Engeland) ingevlogen. Dat was wel noodzakelijk omdat Zwolle voormalig 9 voudig Nederlands kampioen had opgesteld. alsmede de nummer 9 van Nederland. Tom Hoevenaars.

Op positie 3 was de winst al ingecalculeerd. Karel Huisman moest tegen de nog onervaren Humprhy Fridth en die is nog een maatje te klein voor het eredivisie niveau. Karel Huisman won eenvoudig met 3-0.

Op positie 2 won Glenn Keenan knap van Tom Hoevenaars met 3-1. Op dat moment was de winst voor Flevoparq al binnen, maar een derde winstpartij zou het gat van 13 punten met de koploper behoorlijk verkleinen.

Kawalski onderschatte de 43 jarige Lucas Buit in de 1e game. Buit is zo taai als een olifantenhuid en heeft nog steeds een hoog speelniveau. Kawalski werd gelukkig tijdig wakker en maakte de strijd harder en zwaarder. Uiteindelijk brak de routinier in de 4e game. Door deze winst heeft KEAN Flevoparq weer de aansluiting gevonden bij de subtop.

KEAN Flevoparq a.s woensdag weer thuis
Ter promotie gaven alle spelers van het 1e team in de namiddag voor de wedstrijd een clinic voor een groep sponsors en liefhebbers. Een zeer geslaagd initiatief dat gelijk drie subsponsors heeft opgeleverd en meer kennis over de squashsport. KEAN Flevoparq speelt a.s. woensdag weer een thuiswedstrijd tegen topclub Victoria Rotterdam. Dat wordt een hele kluif voor de squashers uit Dronten.

Aanvang 19:30 uur. Toegang is gratis en onder de toeschouwers is een gratis verloting van een o.a. een sporttas en een bowlingarrangement