De teams van Hemubo / Squash Almere zijn het nieuwe eredivisieseizoen wisselend begonnen. Het herenteam verloor dinsdagavond met duidelijke cijfers van regerend landskampioen Victoria Squash: 0-11. De dames daarentegen begonnen het seizoen wel met een overwinning. Zij hadden geen kind aan hetzelfde Victoria uit Rotterdam: 14-0.

Ondanks de duidelijke cijfers was er, bij de heren, wel sprake van strijd op het Fanny Blankers Koen Sportpark. Voor een stampvolle tribune keerde bij Squash Almere meervoudig Nederlands kampioen Tommy Berden, na een jaar van afwezigheid, terug op de baan. De Almeerder, die vorig jaar nog uitkwam voor Victoria, kon Peter Barker een game goed bijhouden, maar moest vervolgens toch zijn meerdere erkennen in de Engelsman die vorige week nog de kwartfinales haalde in Hong Kong. Ook Dylan Bennett en Bastiaan Meulenbelt gaven hun tegenstanders, respectievelijk Joe Kneipp en Jan Koukal, goed partij, maar slaagden er niet in een game te winnen.

Bij de dames werd vol verwachting uitgekeken naar de partij tussen Natalie Grinham en Vanessa Atkinson, de nummers 4 en 2 van de wereld. De uitvoering viel echter tegen. Vanwege een zware jetlag en een lichte blessure was Atkinson niet in staat om de Almeerse bij te houden en na slechts 25 minuten stond er dan ook een duidelijke score op het bord: 9-2, 9-1, 9-0. De andere drie Almeerse dames, Tenille Swartz, Margriet Huisman en Melissa Meulenbelt, kenden ook geen problemen met hun Rotterdamse tegenstandsters, waardoor Hemubo / Squash Almere bij de dames na een speelronde de koppositie in neemt.

topsquash-almere