ROTTERDAM - De squashers van Didacticum Victoria presenteerden zich gisteravond voor het eerst dit seizoen aan het eigen publiek. En de Rotterdammers deden tijdens het duel met Squash Utrecht aan klantenbinding. In de eerste partij ging clubman René Mijs nog onnodig onderuit tegen Sebastiaan Weenink. Maar Joe Kneipp sloeg opponent Glenn Keenan daarna de glazen kooi uit, terwijl hij vanuit Amsterdam tweeënhalf uur in de file had gestaan en maar ternauwernood zijn wedstrijd haalde.

De grote smaakmaker van de avond was echter de Zuid-Afrikaan Clinton Leeuw. Hij is 24 en net afgestudeerd arts. Sinds kort legt hij zich volledig toe op zijn sport en dat legt hem geen windeieren. Leeuw speelde afgelopen week in Kenia de Parklands Open en haalde daar tot ieders verbazing plots de finale. De zware partijen en de verre vliegreis hadden echter geen wissel getrokken op zijn scherpte. Technisch is er nog veel te verbeteren aan de Afrikaan, maar in atletisch opzicht hoort hij bij de top.

Dat ondervond gisteren zijn tegenstander Michael Fiteni. De speelwijze van Fiteni is alom bekend: vanaf de eerste seconde zuigen, klagen en schelden op scheidsrechter, baan, publiek en tegenstander en dan maar hopen dat de tegenstander uit zijn spel raakt. Die bijzonder onsportieve houding maakte hem niet populair bij het publiek, dat de tribunes in het complex aan de Kralingseweg helemaal vulde.

Leeuw bleef stoïcijns onder de scheldkanonnades. Hij vocht voor iedere bal, en haalde ook alles. De 3-1 overwinning was terecht, het applaus en de waardering van de supporters moeten hem goed hebben gedaan.

Door Vincent de Voogd

 

Uitslagen Eredivisie van 14 november 2006 

Teletekst uitslagen