HSRC de Diepput heeft de Rotterdamse club Victoria met een verlies van 4-9 de rug gekeerd. Alleen Schweertman wist een 3-0 overwinning binnen te halen.

Door Heleen van Raamsdonk

ROTTERDAM – HSRC de Diepput heeft de Rotterdamse club Victoria met een verlies van 4-9 de rug gekeerd. Alleen Schweertman wist een 3-0 overwinning binnen te halen.

Voor Laurens Jan Anjema was de wereldranglijst van december een mijlpaal. Als eerste Nederlander ooit heeft hij de 20ste plaats veroverd. Nu stond hij oog in oog met de nummer 13 op de mondiale ranglijst Peter Barker. Een degelijke Engelse speler met een zeer verzorgd spel. Anjema keek na aanvang van de wedstrijd vrij snel tegen een achterstand aan. “Als je steeds drie punten achterloopt, haal je dat tegen deze klasse spelers niet meer in. De tweede game was ik goed warmgedraaid en kon ik beter de rally’s controleren.”

Naar eigen zeggen maakte Anjema domme keuzes op belangrijke momenten en om naar de top te komen, zijn juist díe momenten cruciaal om een verschil te kunnen maken. Anjema en Barker zijn al vele malen tegen elkaar uitgekomen en de wedstrijdresultaten zijn om het even. Nu trok Barker aan het langste eind (11-6, 8-11, 11-9, 11-6).

Piedro Schweertman speelde overtuigend tegen Rene Mijs. Schweertman is gedurende de wedstrijd eigenlijk niet in de problemen gekomen en maakte het gevecht met duidelijke cijfers af (11-7, 11-3, 11-7). Martin Knight had in zijn wedstrijd tegen Jan Koukal weinig in te brengen. De Tsjech was duidelijk een maatje te groot voor Knight (11-5, 11-3, 11-7).