crunch.jpgHet squashseizoen nadert zijn ontknoping en langzaam maar zeker lijkt er dan toch duidelijkheid te gaan komen in de Nederlandse eredivisie bij de mannen. Of toch niet? Komende woensdag staat de dertiende en voorlaatste speelronde op het programma en voorlopig staan er slechts twee dingen vast. Reewoud / Squash Apeldoorn en Didacticum / Victoria Squash hebben zich al gekwalificeerd voor de Play-Offs en lijken daarin gezamenlijk uit te gaan maken wie zich kampioen van Nederland mag noemen en Centre Court, Stichts Handelshuis speelt volgend jaar weer een divisie lager. Voor de overige vijf teams in de eredivisie staat er 9 april echter nog van alles op het spel.

Het squashseizoen nadert zijn ontknoping en langzaam maar zeker lijkt er dan toch duidelijkheid te gaan komen in de Nederlandse eredivisie bij de mannen. Of toch niet? Komende woensdag staat de dertiende en voorlaatste speelronde op het programma en voorlopig staan er slechts twee dingen vast. Reewoud / Squash Apeldoorn en Didacticum / Victoria Squash hebben zich al gekwalificeerd voor de Play-Offs en lijken daarin gezamenlijk uit te gaan maken wie zich kampioen van Nederland mag noemen en Centre Court, Stichts Handelshuis speelt volgend jaar weer een divisie lager. Voor de overige vijf teams in de eredivisie staat er 9 april echter nog van alles op het spel.

De kans is groot dat Hemubo /
Squash Almere zich aan het einde van het seizoen aansluit bij de reeds gedegradeerde ploeg uit Wijk bij Duurstede. Want ook de nummer zeven van de eredivisie moet rechtstreeks de gang maken naar de eerste divisie. En met een achterstand van twaalf punten op de nummer zes, ‘Meersquash, lijkt handhaving een utopie. Zeker gezien het feit dat ‘Meersquash op bezoek gaat bij Centre Court, Stichts Handelshuis, waardoor ze waarschijnlijk met het maximale aantal punten (12) terug reizen naar Hoofddorp. De enige kans die Hemubo / Squash Almere
dan (theoretisch) nog heeft, is om zich te richten op de nummer vijf van de competitie HSRC De Diepput. En laat dat nu net, in eigen huis, de volgende tegenstander zijn van de Almeerse ploeg. Op papier is een overwinning voor de thuisploeg meer dan mogelijk, maar eigenlijk volstaat alleen een eclatante zege op de Hagenaars om de hoop op lijfsbehoud levend te houden. En of dat lukt is nog maar zeer de vraag.

De partij tussen koploper Reewoud /
Squash Apeldoorn en Isostar / Sports World lijkt een formaliteit te worden. De ploeg van teammanager Tatu Murronmaa treedt opnieuw aan met haar twee wereldtoppers James Willstrop en Borja Golan, die beiden niet bekend staan om het weggeven van cadeautjes. Realistisch gezien heeft Isostar / Sports World, derde op de nationale ranking, dan ook alleen op positie drie (met Martijn Kock) kans om punten te scoren. Tenzij routinier Lucas Buit of het jeugdige talent Sander Kock
voor een stunt kunnen zorgen. Geen prettig vooruitzicht in de wetenschap dat volgende week ook nog aangetreden moet worden tegen Didacticum / Victoria Squash. Plaatsing voor het afsluitende toetje staat dan ook op de tocht voor de Amsterdammers. De derde zekere deelnemer aan de Play-Offs is Severijnse / Squash Beverwijk. Kijkend naar de huidige stand zou je het niet zeggen, maar de sterke Noord-Hollanders kunnen een plek bij de top-4 bijna niet meer ontlopen. Allereerst hebben ze deze speelronde, tegen Didacticum / Victoria Squash, een realistische kans op de overwinning en wellicht nog belangrijker, volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Centre Court, Stichts Handelshuis op het programma. En die wedstrijd zal ongetwijfeld meer dan genoeg punten opleveren.

Vermoedelijke opstellingen heren

Didacticum / Victoria Squash vs. Severijnse / Squash Beverwijk
Jan Koukal (Tsj) vs. Jonathan Kemp (Eng)
Clinton Leeuw (Z-Afr) vs. Gilly Lane (VS)
Steve Cooke (Eng) vs. Roberto Kalshoven

Hemubo /
Squash Almere vs. HSRC De Diepput
Bradley Hindle (Aus) vs. Martin Knight (Nzl)
Campbell Grayson (Nzl) vs. Piedro Schweertman
Bastiaan Meulenbelt vs. Freek Voogd

Reewoud /
Squash Apeldoorn vs. Isostar / Sports World
James Willstrop (Eng) vs. Lucas Buit
Borja Golan (Spa) vs. Sander Kock
Michael Fiteni (Mal) vs. Martijn Kock

Centre Court, Stichts Handelshuis vs. Meersquash
Marius Wolke vs. Jonathon Harford (Eng)
Yoni Ellous vs.
Frank Hartkoren
Dennis van der Zee vs. Bart Ravelli

herenjpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 



De dames


Over de damescompetitie valt er op dit moment weinig te zeggen. Met nog één speelronde te gaan zijn alle beslissingen gevallen, hoewel hekkensluiter Wemekamp Rietdekkers Markelo / Squash Apeldoorn theoretisch degradatie nog wel kan ontlopen. Maar dan moeten ze zelf vijftien punten halen tegen Eurosafesolutions / Squash Zwolle en dan mag Centre Court, Stichts Handelshuis geen enkele game winnen tegen Hemubo / Squash Almere. En dat is, afgaande op de opstellingen, geen reële gedachte. Ook aan de bovenkant van de competitie kan er op papier nog het een en ander gebeuren, want de genoemde ploeg uit Almere heeft nog de mogelijkheid om Hero Detachering / Amstelpark Squash te verdringen van de eerste plaats. Maar ja, ook in dit geval moeten er wel hele gekke dingen plaats vinden, wil dat gebeuren. De laatste speelronde in de damescompetitie is dan ook alleen maar goed voor de statistieken.

Vermoedelijke opstellingen dames

Hero Detachering / Amstelpark Squash vs. ORBI Coaching / ‘Meersquash

Annelize Naudé vs. Orla Noom
Aisling Blake (Ier) vs. Emma Beddoes (Eng)
Bea de Dreu-Spitse vs. Kid de Winter
Cigany Sierveld vs. Segrun Monsma

Eurosafesolutions / Squash Zwolle vs. Wemekamp Rietdekkers Markelo /
Squash Apeldoorn
Katrin Rohrmuller (Dui) vs. Elise Ng (Hkg)
Dagmar Vermeulen vs. Lisa Kho
Natasja Buisman vs. Lisette Eschweiler
Wendy Gunther vs. Gabri Jourdin

Centre Court, Stichts Handelshuis vs. Hemubo /
Squash Almere
Saskia Kuijer vs. Daphne Albada Jelgersma
Anne Jongerden vs. Milou van der Heijden
Esther Jongerden vs. Melissa Meulenbelt
Sandra Koning vs.
Ilona Lagerweij

damesjpg.jpg