De heren van Hemubo / Squash Almere hebben ondanks een 10-4 overwinning op HSRC De Diepput slechte zaken gedaan in de nationale eredivisie. De Almeerse formatie staat met nog slechts één speelronde te gaan 12 punten achter op de tegenstander van gisterenavond. Theoretisch kan Hemubo / Squash Almere degradatie nog ontlopen als het volgende week zelf 12 punten haalt in de uitwedstrijd tegen ‘Meersquash en de Hagenaars met 12-0 onderuit gaan tegen koploper Squash Apeldoorn. Maar echt groot is die kans niet. Na 5 jaar eredivisie lijkt het doek dan ook te vallen voor de Almeerse mannen.
In eigen huis deed Hemubo / Squash Almere gisterenavond een dappere poging om een enigszins acceptabele uitgangspositie te creëren voor de laatste speelronde. Tot halverwege de tweede partij ging alles voorspoedig voor de thuisploeg. Bastiaan Meulenbelt had zijn wedstrijd tegen Freek Voogd eenvoudig naar zich toe getrokken (11-5, 11-5, 11-2) en ook Bradley Hindle leek op weg naar een zege in straight games. Maar bij een 8-2 voorsprong in de tweede game begon de motor te haperen bij de interim-kopman. De Australiër moest de tweede game alsnog laten aan zijn tegenstander Martin Knight uit Nieuw-Zeeland, maar stelde in het vervolg van de partij toch orde op zaken: 11-4, 11-13, 11-7, 11-3. De Nieuw-Zeelander in Almeerse dienst, Campbell Grayson, moest het vervolgens in een spannende partij nipt afleggen tegen Piedro Schweertman (10-12, 11-3, 3-11, 17-19), waardoor de Almeerders niet met het maximale aantal punten aan de haal gingen.
 
In tegenstelling tot de heren presteren de dames van Hemubo / Squash Almere wel naar verwachting. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen werd uit bij Centre Court met 15-1 gewonnen. Alleen de 17-jarige Milou van der Heijden stond een game af in haar partij tegen de één jaar jongere Anne Jongerden. Routinier Daphne Albada Jelgersma, Nederlands jeugdkampioene Melissa Meulenbelt en het grote talent Ilona Lagerweij hadden allen slechts drie games nodig om zich te ontdoen van respectievelijk Saskia Kuijer, Esther Jongerden en Cindy Tamminga. Door de duidelijke zege eindigde Hemubo / Squash Almere op de tweede plaats, waardoor het op zaterdag 24 mei in de halve finale van de Play-Offs moet aantreden tegen regerend landskampioen Victoria Squash uit Rotterdam. Het Amsterdamse Amstelpark stuit daarin op ‘Meersquash uit Hoofddorp.