galifi.jpgBalkunstenaar Stephane Galifi heeft aangetoond weer terug te zijn op zijn oude niveau. Olav ter Weijden beschrijft in eigen woorden de goede prestaties van de van een dopingschorsing teruggekeerde Fransman. galifi.jpgDe supergetalenteerde Frans-Italiaanse grootmeester met een balgevoel dat doet denken aan voetbalsterren als Cruyff, Maradonna en Platini bewijst nu zijn klasse. Dat Italië en Frankrijk de meest getalenteerde balsporters ter wereld voortbrengt, kunnen we zien bij het voetbal als beide landen elkaar in de W.K.-finale treffen. Onlangs ging de finale van de Superseries Squash ook al tussen twee Fransen; Gregory Gaultier (3 vd wereld) en Thierry Lincou (8 vd wereld).

De ongeplaatste nummer 64 van de wereld, Galifi, zal een sprong richting mondiale top-50 maken door zijn winst op de nummer 7 geplaatste, Yasir Butt, uit Pakistan en zijn onverwachte zege in de kwartfinale op loopwonder en landgenoot Renan Lavigne, die als vierde geplaatst is en nummer 32 op wereldranglijst staat. In de halve finale treft Galifi de Egyptenaar Omar Mosaad, die qualifier en Fransoos Mathieu Castagnet uitschakelde met 3-1. De andere halve finale gaat tussen de Egyptenaar Hisham Ashour (derde geplaatst) en de Maleisiër Azlan Iskandar (eerste geplaatst), die een thuismatch speelt.

Voor Galifi is de overwinning op Lavigne een belangrijke prestatie omdat Lavigne op dit moment de derde positie inneemt in het Franse team. Indien Stephane deze ontwikkeling weet door te zetten zal Frankrijk met Gaultier, Lincou, Galifi, Lavigne en Balbo een grotere kanshebber worden bij Europese/Wereldkampioenschappen.

Onlangs trok Galifi zich nog terug bij de Franse Nationale toen hij in de kwartfinale al geplaatst werd tegen Lavigne en bij winst op dezelfde dag ook de halve finale tegen Lincou diende te spelen. Hierdoor werd het hem onmogenlijk gemaakt om maximaal te presteren. Door zijn overwinning krijgt Galifi gelijk wat betreft zijn slechte loting omdat hij in dit toernooi natuurlijk aan Balbo gekoppeld had moeten worden. Maar nu heeft hij alsnog bewezen dat hij de nummer 3 van Frankrijk is.

Vanessa Atkinson speelt in Kuala Lumpur de halve finales tegen Tania Bailey, bij winst speelt ze in de finale mogelijk tegen de Ierse Perry, die Annie Au treft.

Succes met de Franse slag!

http://videosquash.com/videoGalifi-Gouti.html (Galifi geeft squashles!)
 
Olav ter Weijden