hillegom_beker.jpgAfgelopen zondag werden op de banen van Squash Almere de finales van de SBN Bekercompetitie gespeeld. Tegelijk met deze finales was ook het NK Jeugd onder 13, 17 en 23, wat zorgde voor een erg druk en gezellig Squash Almere. hillegom_beker.jpgAfgelopen zondag werden op de banen van Squash Almere de finales van de SBN Bekercompetitie gespeeld. Tegelijk met deze finales was ook het NK Jeugd onder 13, 17 en 23, wat zorgde voor een erg druk en gezellig Squash Almere.

In de vroege ochtend (zeker met zomertijd) was het de beurt aan de Heren C om de finalisten van de regio's te bepalen. Alle drie de wedstrijden waren ontzettend spannend, met verschillende 5-setters. Winnaar in Regio 6 werd Squash Delft H9 door SRC Alphen H3 te verslaan met 13-7. Regio 7 werd gewonnen door Squash Utrecht H11, zij wonnen van Squash & Wellness Bussum H4 met 12-7. De laatste regio finale ging tussen Squash Hillegom H4 en ASRC H3, de Hillegommers gingen met een 12-8 overwinning aan de haal.

Alle drie de regiowinnaars mochten het vanaf 14.00 uur opnemen tegen elkaar in een driehoekswedstrijd om te bepalen welke ploeg zich mocht laten kronen tot Bekerkampioen 2008-2009. Ook hier waren de niveauverschillen klein, aangezien er weer een aantal 5-setters genoteerd mochten worden (in totaal werden er zondag negen 5-setters gespeeld in de Heren C categorie). Squash Hillegom H4 werd om 19.00 uur gekroond tot Bekerkampioen. De strijd om de twee plek werd gewonnen door Squash Utrecht H11.

Bij de overige categorieën werden alleen finales gespeeld. Ook hier een groot aantal spannende wedstrijden. De Dames C finale was een mooi strijd tussen Squash Hillegom D6 en ASRC D3. Uiteindelijk werd het 13-5 voor de Hillegommers, waarmee er twee teams uit Hillegom Bekerkampioen werden. Het feestje ging nog lang door in Hillegom....

De Dames B finale ging tussen Squash Utrecht D5 en Sports World D1. Dit was eigenlijk de enige wedstrijd die niet zo spannend was: Squash Utrecht gingen met de beker naar huis, zij wonnen met 15-1.

Bij de Heren B ging de strijd tussen Squash Delft H3 en favoriet Squashoorn H1. De Delftenaren wisten het de spelers uit Hoorn nog knap lastig te maken, maar kwamen 1 game te kort voor de overwinning. Uiteindelijk werd het 7-11 voor Squashoorn H1, die daarmee het Bekerkampioenschap prolongeerde.

De laatste wedstrijd bij de dames A ging tussen Centre Court, Stichts Handelshuis en 'MeerSquash D3. De dames uit Wijk bij Duurstede waren favoriet, aangezien zij in de Eredivisie spelen. Deze ervaring bleek belangrijk, want de Hoofddorpse formatie moest het hoofd buigen. Alleen op plek 3 werden punten gepakt door 'MeerSquash D3: 14-3