Vanessa vs. NatalieNatalie Grinham en Vanessa Atkinson hebben afgelopen maand terrein verloren op de mondiale ranking. Dat maakte de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.

Vanessa vs. NatalieNatalie Grinham en Vanessa Atkinson hebben afgelopen maand terrein verloren op de mondiale ranking. Dat maakte de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend. De 31-jarige Grinham zakte van plaats twee naar plek vier, terwijl de twee jaar oudere Atkinson één positie achteruit ging. Zij is nu de nummer twaalf van de wereld.

De terugval van Grinham, de hoogst genoteerde Nederlandse, is niet verrassend. De Almeerse kampte de afgelopen maanden met kinkhoest en kwam daardoor sinds november 2008 slechts één keer in actie. Bovendien zag de voormalige Australische haar zus Rachael en vooral de Amerikaanse Natalie Grainger wel goed presteren. Laatstgenoemde is dit jaar nog ongeslagen en maakte begin maart een einde aan de ‘winning streak’ van Nicol David die maar liefst zeventien maanden duurde. Hierdoor steeg de WISPA-president naar plaats twee op de mondiale ranglijst. Voor Grinham is het overigens wel voor het eerst sinds januari 2007 dat ze niet in de top-3 staat.

Annelize Naudé kwam door haar overwinning tijdens de Forexx Eindhoven Open 2009 weer terug in de top-30. De Amsterdamse staat nu negenentwintigste. Vorige maand behoorde de tweevoudig nationaal kampioene voor het eerst sinds december 2003 tijdelijk niet meer tot de dertig beste squashsters ter wereld. Orla Noom (40), Karen Kronemeyer (49), Dagmar Vermeulen (84) en Milou van der Heijden (94) behoren ook tot de top-100.

Bij de mannen voert de Egyptenaar Karim Darwish nog steeds de PSA World Ranking aan. Zijn landgenoten Amr Shabana en Ramy Ashour zijn respectievelijk de nummers twee en drie van de wereld. Gregory Gaultier staat vierde. Laurens Jan Anjema is vanzelfsprekend nog steeds de beste Nederlander. De 26-jarige Hagenaar, die zich vorige maand genoodzaakt zag om zich af te melden voor de Canary Wharf Classic 2009 i.v.m. een enkelblessure, staat zeventiende. Bennett (64), Piedro Schweertman (132), Bastiaan Meulenbelt (186) en Bart Ravelli (194) zijn de overige Nederlanders in de top-200.