Natalie (old)Natalie Grinham heeft gisterenavond (plaatselijke tijd) voor de tweede keer in een maand tijd haar meerdere moeten erkennen in Laura Lengthorn-Massaro. Natalie (old)Natalie Grinham heeft gisterenavond (plaatselijke tijd) voor de tweede keer in een maand tijd haar meerdere moeten erkennen in Laura Lengthorn-Massaro. De 31-jarige Nederlandse, de mondiale nummer vier, ging in de halve finales van de Atwater Cup 2009 nipt onderuit tegen de Engelse international die drie plaatsen lager staat op de wereldranglijst.

In een gelijkopgaande wedstrijd won Grinham de eerste en de vierde game, maar uiteindelijk was het toch de nummer drie van de plaatsingslijst die aan het langste eind trok. Na 65 minuten stond de 11-6, 8-11, 7-11, 11-7, 8-11 eindstand op het scorebord. Lengthorn-Massaro moet het nu opnemen tegen de overigens dit jaar nog ongeslagen Amerikaanse Natalie Grainger (2). De nieuwe nummer twee van de wereld won haar vijftiende opeenvolgende partij op de WISPA World Tour door Kasey Brown (4) uit Australië kansloos te laten: 11-3, 11-3, 11-4.

Begin maart had Grinham tijdens de CIMB KL Open 2009 ook al verloren van haar Engelse tegenstandster. Destijds maakte de voormalige Australische haar rentree op de squashbaan na een afwezigheid van bijna vier maanden als gevolg van kinkhoest en was ze volstrekt kansloos. Nu drie weken later liet ze zien veel progressie te hebben geboekt. “Uiteraard baal ik stevig van mijn nederlaag, dat is topsporteigen. En dan vooral omdat ik er zo dichtbij zat. Maar als je ziet waar ik vandaan kom, dan kan en mag ik niet ontevreden zijn”, aldus Grinham.

“Pas na het toernooi in Maleisië ben ik weer rustig begonnen met trainen en dan nu al dit niveau halen geeft een goed gevoel”, vervolgde de speelster van Hemubo / Squash Almere haar relaas. “Ik moet nog steeds voorzichtig aan doen en zit nu op slechts 50% van mijn normale trainingsarbeid, maar ik voel me al elke dag sterker worden. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat ik de komende weken weer een flinke stap vooruit zet, zodat ik de volgende toernooien weer in de buurt kom van mijn topniveau”, aldus de kopvrouw van de Nederlandse ploeg.

Grinham zal zich nu gaan voorbereiden op het EK voor landenteams dat van 28 april t/m 2 mei plaats vindt. In het Zweedse Malmö zal ze dan voor het eerst in teamverband in actie komen voor Nederland. Ook Vanessa Atkinson, Annelize Naude en Orla Noom zijn door bondscoach Nicole Beumer geselecteerd. Een dag na het EK stapt Grinham al weer in het vliegtuig naar Noord-Amerika. Daar doet ze mee aan twee grote WISPA toernooien. De eerste is op de Kaaimaneilanden (5-10 mei), de tweede in Dallas (12-17 mei).