euro_u18.jpgGeen van de acht aanwezige Nederlandse jeugdspelers is er in geslaagd om de halve finales te bereiken van het Europese Kampioenschap voor junioren onder de 19 jaar. euro_u18.jpgGeen van de acht aanwezige Nederlandse jeugdspelers is er in geslaagd om de halve finales te bereiken van het Europese Kampioenschap voor junioren onder de 19 jaar. In het Duitse Germering is het vooral Engeland dat de klok slaat. Bij de meisjes komen alle halve finalisten van het Britse eiland, terwijl bij de jongens twee Engelsen, een Duitser en een Fransman nog kans maken op de Europese jeugdtitel.

Van de aanwezige Nederlanders reikte Milou van der Heijden het verste in het individuele kampioenschap. De 18-jarige Brabantse haalde de kwartfinales, maar moest daarin gisteren haar meerdere erkennen in Julianne Courtice uit Engeland. Later vandaag moet ze het opnemen tegen Melissa Alves uit Frankrijk. Cigany Sillevis sneuvelde al een ronde eerder dan haar landgenote en speelt om de posities 13 t/m 16. Anne Jongerden gaat op voor de zeventiende positie, terwijl Tessa ter Sluis maximaal nog als 29e kan eindigen. Het Europese Kampioenschap kent een deelnemersveld van 44 meisjes.

marc_ter_sluis.jpgBij de jongens is Rick Penders in ieder geval de hoogst eindigende Nederlander. De Nederlands kampioen sneuvelde in de laatste zestien tegen de als eerste geplaatste Fin Henrik Mustonen, die op zijn beurt een ronde later werd uitgeschakeld. De Maastrichtenaar verloor vervolgens ook zijn eerste partij in de strijd om de plekken 9/16, na een ware marathonpartij, waardoor de dertiende positie nu nog het hoogst haalbare is. Michael Ernst strijdt voor plek 37, Marc ter Sluis voor plaats 41 en Tim van der Pluijm voor positie 49. Aan het EK <19 doen in totaal 54 jongens mee.

De finales van het individuele kampioenschap staan dinsdag op het programma. Een dag later gaan achttien landen van start in het teamtoernooi. Rick Penders, Tim van der Pluijm, Michael Ernst, Milou van der Heijden en Anne Jongerden verdedigen daarin de Nederlandse eer. Het EK duurt nog tot en met zondag 12 april.