jongerden_vs._sedlmeier.jpgHet Nederlands team onder de 19 jaar heeft vandaag de laatste poulewedstrijd tegen het ijzersterke Duitsland verloren. De jonge ploeg ging kansloos met 0-3 onderuit. jongerden_vs._sedlmeier.jpgHet Nederlands team onder de 19 jaar heeft vandaag de laatste poulewedstrijd tegen het ijzersterke Duitsland verloren. De jonge ploeg ging kansloos met 0-3 onderuit.

Tim van der Pluijm speelde vandaag de eerste wedstrijd op plaats 1 tegen Rudi Rohrmüller. Ondanks dat de 17-jarige Maastrichtenaar iedere dag beter gaat spelen was de Duitser veel te sterk, waardoor van der Pluijm de openingswedstrijd kansloos met 0-3 verloor.

Michael Ernst moest het vervolgens opnemen tegen de bronzen medaillewinnaar in het individuele evenement, Raphael Kandra. Ondanks de vastberadenheid van de Rotterdammer moest hij toch duidelijk zijn meerdere erkennen in de Duitser. Ook Ernst verloor zijn wedstrijd met 3-0.

Ook in de laatste partij konden de jonge Nederlandse talenten geen winstpunt op het scorebord krijgen. Anne Jongerden kwam niet lekker in het spel tegen Lisa Sedelmeier en kon een 0-3 verlies daardoor niet voorkomen.

Door de nederlagen tegen Duitsland en Schotland (gisteren) is Nederland in de poulewedstrijden uiteindelijk als derde geëindigd. Daardoor speelt de formatie van bondscoach Jason Morris morgen voor plaats 9-16. “Het team is uiteraard zeer teleurgesteld, maar we zijn tevens zeer gemotiveerd om het hoogst mogelijke resultaat te halen tijdens dit zeer zware en competitieve evenement”, aldus Morris.

Resultaten poule B

NEDERLAND – Duitsland 0-3
Anne Jongerden – Lisa Sedlmeier 6-11 8-11 6-11
Tim van der Pluijm – Rudi Rohrmüller 4-11 1-11 7-11
Michael Ernst – Raphael Kandra 2-11 7-11 3-11

Eindstand
1. Duitsland (2)
2. Schotland (10)
3. Nederland (7)
4. Ierland (15)