vanessa_atkinson_vs._aisling_blake.jpgDe Nederlandse damesploeg heeft voor het zevende opeenvolgende jaar de finale bereikt van het Europese Kampioenschap squash voor landenteams in het Zweedse Malmö. vanessa_atkinson_vs._aisling_blake.jpgDe Nederlandse damesploeg heeft voor het zevende opeenvolgende jaar de finale bereikt van het Europese Kampioenschap squash voor landenteams in het Zweedse Malmö. In de halve eindstrijd was de formatie van bondscoach Nicole Beumer met 2-1 te sterk voor Ierland.

Lang zag het er vanmiddag overigens naar uit dat Nederland niet de finale zou halen. Allereerst ging Vanessa Atkinson in de openingspartij verrassend in straight games (6-11, 10-12, 10-12) onderuit tegen Aisling Blake, waarna ook kopvrouw Natalie Grinham de eerste game aan haar Ierse tegenstandster Madeline Perry moest laten. In het vervolg van het duel was de 31-jarige Almeerse, dit EK overigens voor het eerst uitkomend voor de nationale ploeg, echter heer en meester op het centercourt in Zweden. Met 8-11, 11-5, 11-7, 11-5 bracht de mondiale nummer vier van de wereld haar nieuwe vaderland dan ook weer langszij de Ieren.

Annelize Naude had vervolgens geen kind aan Zoe Barr (11-4, 11-5, 11-6), waardoor Nederland het morgen om 12.00 uur moet opnemen tegen de grote favoriet Engeland. De Britten, die eenvoudig Frankrijk versloegen, verloren nog nooit in de historie van het kampioenschap en gaan morgen dan ook op zoek naar de 32e opeenvolgende Europese titel.

De Oranjemannen spelen later vandaag (19.00 uur) nog hun halve finale partij. Zij treffen daarin Engeland. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Wales.


nl_damesteam.jpg