lucas_buit__rene_mijs.jpgDe Nederlandse squashers zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Europese titelstrijd in Zweden. De Oranjemannen gingen in de halve eindstrijd kansloos ten onder tegen het oppermachtige Engeland. Het werd 0-4. lucas_buit__rene_mijs.jpgDe Nederlandse squashers zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Europese titelstrijd in Zweden. De Oranjemannen gingen in de halve eindstrijd kansloos ten onder tegen het oppermachtige Engeland. Het werd 0-4.

Zonder de geblesseerde Laurens Jan Anjema leek er voor de herenploeg van Lucas Buit vooraf al geen eer te behalen tegen de torenhoge favoriet. Achter Anjema is interim-kopman Dylan Bennett met zijn vierenzestigste plaats de hoogst genoteerde Nederlander op de mondiale ranglijst. Engeland daarentegen trad aan met maar liefst vier spelers uit de top-16. Het gevolg was een kansloze nederlaag zonder gamewinst. Bennett verloor van Nick Matthew (5-11, 5-11, 8-11), Piedro Schweertman ging ten onder tegen Peter Barker (8-11, 8-11, 5-11), Rene Mijs moest zijn meerdere erkennen in Adrian Grant (4-11, 4-11, 8-11) en Bart Ravelli was niet opgewassen tegen Alister Walker (3-11, 4-11, 6-11).

Nederland moet het nu morgen (14.00 uur) in de strijd om het brons opnemen tegen Wales dat eveneens dik onderuit ging tegen Frankrijk (0-4).
nick_matthew.jpg
Twee uur eerder spelen de Oranjedames de finale van het Europese Kampioenschap voor landenteams in het Zweedse Malmö. Na de 2-1 zege op Ierland eerder op de dag, gaat de damesploeg van Nicole Beumer dan proberen regerend kampioen Engeland te verslaan. De Britten verloren in de historie van het kampioenschap overigens nog nooit. Het wordt al weer de zevende opeenvolgende keer dat de finale gaat tussen Nederland en de Britten.