lj.jpgLaurens Jan Anjema is op de wereldranglijst van mei 2009 afgezakt naar de negentiende plaats. Dat heeft de Professional Squash Association (PSA) bekend gemaakt. lj.jpgLaurens Jan Anjema is op de wereldranglijst van mei 2009 afgezakt naar de negentiende plaats. Dat heeft de Professional Squash Association (PSA) bekend gemaakt.

De 26-jarige Hagenaar, die medio maart geblesseerd raakte aan zijn rechterenkel en daardoor het EK voor landenteams moest missen, zag de Pakistaan Farhan Mehboob en supertalent Mohammed El Shorbaghy uit Egypte voorbij komen. De viervoudig Nederlands kampioen was vorige maand nog de nummer zeventien van de wereld. Dylan Bennett is met zijn 66e plaats de enige andere Nederlander in de top-100.

De mondiale herenranglijst wordt voor de vijfde opeenvolgende maand aangevoerd door Karim Darwish. De Egyptenaar heeft in de top-4 gezelschap van twee landgenoten, Amr Shabana (3) en Ramy Ashour (4). De Fransman Gregory Gaultier is de nummer twee van de wereld.

Bij de dames is Nicol David nog steeds de onbedreigde lijstaanvoerster. De Maleisische bezet deze plaats al weer sinds januari 2006 en heeft een straatlengte voorsprong op de Amerikaanse Natalie Grainger, de nummer twee op de WISPA World Ranking. Alleen in de periode april t/m juli 2006 moest de drievoudige wereldkampioene de koppositie even afstaan.

Destijds voerde Vanessa Atkinson de prestigieuze wereldranglijst aan. De 33-jarige Nederlandse staat inmiddels twaalfde op de wereldranglijst, één plekje lager dan vorige maand. Natalie Grinham is de nummer vier van de wereld, terwijl ook Annelize Naudé (29) en Orla Noom (41) een plek in de top-50 van de wereld bezetten.