pict0440_kleiner.jpgIn het weekend van 2-3 mei jongstleden werd de tweede editie van de Inovit Trophy georganiseerd bij MeerSquash in Hoofddorp.

In het weekend van 2-3 mei jongstleden werd de tweede editie van de Inovit Trophy georganiseerd bij MeerSquash in Hoofddorp. Het betrof zoals gebruikelijk een 'full dressed' jeugdtoernooi met vele categorieen van toppers tot beginnende spelers (Rookies) van 7 tot 21 jaar. Met Marc ter Sluis en Cigany Sillevis als winnaars in de hoogste categorie.

Naast erkenning van SBN, was nieuw de samenwerking met EuregioSquash die punten toekende voor de hun ‘JuniorCup'. Mede daardoor kreeg de ‘Inovit Trophy' een meer internationaal karakter, met tot gevolg een flink aantal deelnemers uit ondermeer Engeland, België en Duitsland.

Dit was een opsteker voor initiators Thony Schwab, Paul Dentz en Martijn Wiedenhoff, omdat zij vooral enthousiasme en groei van het jeugdsquash voor ogen hebben. De organisatie was verheugd met de betrokkenheid van WILSON, INOVIT en JUNCKERS alsook met de bijdragen van alle subsponsors. Hierdoor was het mogelijk om iets goeds voor het jeugdsquash te doen en tevens een financiele bijdrage te leveren aan CliniClowns.

Natuurlijk werd er naast de vele wedstrijden, ook weer gezorgd voor extra entertainment. Zo werden de PowerBall Challenge en de Hardste Service Contest georganiseerd, waarbij de allerkleinste deelnemertjes toch nog zo'n 145 km/u wisten te halen!

In de finalepartijen in hoogste categorieën (<21) mochten bij de jongens de Nederlanders Marc ter Sluis en Mitchel Kries het tegen elkaar opnemen. Was het bij hun vorige ontmoeting nog Kries die won, dit keer was Marc ter Sluis met 0-3 de sterkste. Hij neemt hiermee de titel over van 2008-winnaar Rick Penders. Bij de finale meisjes onder 21, nam titelverdedigster Cigany Sillevis het op tegen de Duitse Ann-Christine Filipowski. In slechts 26 minuten wist Sillevis haar titel knap te prolongeren.

Overige uitslagen (en foto's) zijn te vinden op:
http://www.inovit-trophy.nl/


pict0440_klein.jpg