natalie_cayman.jpgNatalie Grinham heeft zich vannacht geplaatst voor de kwartfinales van de Cayman Open 2009. De 31-jarige Nederlandse was duidelijk een maatje te groot voor de Maleisische qualifier Delia Arnold. natalie_cayman.jpgNatalie Grinham heeft zich vannacht geplaatst voor de kwartfinales van de Cayman Open 2009. De 31-jarige Nederlandse was in de openingsronde van het nieuwe proftoernooi op de Kaaimaneilanden, waaraan de gehele top-5 mee doet, duidelijk een maatje te groot voor de Maleisische qualifier Delia Arnold. Op een warme baan was de nummer vier van de wereld al na een half uur klaar. Het werd 11-6, 11-6, 11-5.

In de volgende ronde van het met zevenendertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi moet de als vierde geplaatste Grinham het vrijdag wederom opnemen tegen Jenny Duncalf. Vorige week was de Engelse kampioene, de mondiale nummer vijf, nog te sterk voor de Almeerse tijdens de finale van het EK voor landenteams in het Zweedse Malmö. Als gevolg van de zege van Duncalf op de voormalige Australische ging de Europese titel toen voor de 32e opeenvolgende keer naar Engeland.

Naast Grinham en Duncalf drongen ook Nicol David (1), Natalie Grainger (2) en Rachael Grinham (3) door tot de laatste acht van het zogenaamde WISPA Silver toernooi. Alleen de Amerikaanse Grainger verloor een game tegen landgenote Latasha Khan. De Maleisische wereldkampioene David klopte Sharon Wee, eveneens afkomstig uit Maleisie, terwijl oudere helft van de GrinhamSisters de Australische Lisa Camilleri simpel de baas was.