natalie_grinham_cayman.jpgNatalie Grinham is er voor de tweede keer in een week niet in geslaagd om te winnen van Jenny Duncalf. De mondiale nummer vier verloor na wederom een marathonpartij van de Britse kampioene. natalie_grinham_cayman.jpgNatalie Grinham is er voor de tweede keer in een week niet in geslaagd om te winnen van Jenny Duncalf. De mondiale nummer vier moest zich in de kwartfinales van de Cayman Open 2009 na wederom een marathonpartij gewonnen geven tegen haar Engelse tegenstandster die één plek lager staat op de mondiale ranglijst. Vorige week verloor Grinham ook al van Duncalf in de finale van het EK landenteams.

De 31-jarige Grinham verloor de openingsgame kansloos en weerde in het tweede bedrijf een aantal gameballen af alvorens de stand gelijk te trekken. De derde game ging weer naar de Britse kampioene, waarna de als vierde geplaatste Nederlandse de partij weer recht trok in game vier. In de vijfde en beslissende game nam Grinham een 8-5 voorsprong, maar na een vervelende val voorin de baan was de Almeerse van Australische origine niet meer in staat om het spel te domineren. Het werd na exact een uur spelen uiteindelijk dan ook 4-11, 15-13, 6-11, 11-5, 9-11.

Nicol David, Natalie Grainger en Rachael Grinham haalden tijdens het nieuwe proftoernooi op de Kaaimaneilanden, gevuld met een totale prijzenpot van $37.000usd, wel de laatste vier. De 25-jarige David, al jaren onbedreigd de nummer één van de wereld, won met 11-3, 11-8, 11-8 van Samantha Teran (8) uit Mexico. De Amerikaanse Grainger, tweede op de wereldranglijst, had ook weinig problemen met de Australische Kasey Brown: 11-9, 11-7, 11-7. De als derde gerangschikte Rachael Grinham, de oudere zus van Natalie, moest tegen Jaclyn Hawkes harder werken om de halve finales te bereiken. Uiteindelijk lukte het de wereldkampioene van 2007 wel: 9-11, 13-11, 11-6, 11-8.

De jongere helft van de ‘GrinhamSisters’ zal zich nu gaan voorbereiden op de Texas Open 2009, die volgende week plaats vindt in Dallas. Daar komt de speelster van Hemubo / Squash Almere donderdag voor het eerst in actie. Ze stuit dan op een qualifier.