Van 7 tot en met 10 mei heeft in Spanje het EK landenteams onder 15 en onder 17 jaar plaatsgevonden. Namens Nederland waren in het team onder 15 jaar Roshan Bharos, Christoph Winzer, Joost Biezeno, Tessa ter Sluis en Laura Lagerweij aanwezig. In het team onder 17 jaar waren Marc ter sluis, Guido Ploem, Richard Schrader, Ilona Lagerweij en Nikki van der Heijden van de partij.

De poule waar het team onder 15 jaar in was geplaatst bestond uit Italië, Zweden, Duitsland en Engeland. Het team moest echter haar meerdere herkennen in zowel Duitsland (1-2 verlies), Italië (1-2 verlies) als Engeland (1-2 verlies). Wel wisten de Nederlanders met 3-0 van Zweden te winnen. De teleurgestelde talenten speelden voor positie 9/16 tegen Zwitserland. Helaas waren ook de Zwitsers te sterk en kon een 1-2 nederlaag niet worden voorkomen. De volgende tegenstander was een oude bekende, namelijk Zweden. Ook deze keer pakten de Nederlanders de wedstrijd. De allerlaatste wedstrijd van het toernooi voor het team onder 15 jaar was tegen Denemarken. Door een 1-2 nederlaag eindigen de jonge spelers op de 14e plaats.

Het team onder 17 jaar zat in een poule met Ierland, Spanje, Portugal en Frankrijk. Tijdens de zware poulewedstrijden wisten de Nederlanders de wedstrijden tegen Ierland, Spanje en Portugal naar zich toe weten te trekken. Helaas was Frankrijk net een maatje te groot, waardoor ze in het uitspeelschema tegen Engeland uitkwamen. Ondanks het verschil op papier tussen Nederland en Engeland hebben de Nederlanders alles gegeven. Helaas resulteerde dit niet in een winstpartij. Na Engeland kwamen ze Duitsland tegen. Deze close wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Duitsers. De laatste wedstrijd voor het team onder 17 jaar was tegen Tsjechië. Door een 2-1 zege wisten de Nederlanders hun plaatsing waar te maken, ze eindigden op de 7e plaats.


ek_jeugd_u15-u17.jpg