img_0784.jpgAfgelopen vrijdag vond de tweede Sportief Solliciteren Squash Challenge plaats bij Victoria in Rotterdam. Het was duidelijk dat dit de oude thuisbasis van Tommy Berden is, want bij aankomst stond er al een flinke groep fanatieke squashers voor hem klaar.

Maar voor de 1 op 1 ontmoeting met Tommy was het eerst tijd voor de reeds beruchte warming-up en inleidende spellen: fit&fun challenge, langste rally, hardste service en de prijzenslag. Deze laatste werd dit keer met groots vertoon gewonnen door Thomas de Paauw: 6 x raak! Wie gaat dat nog verbeteren? Helaas voor Thomas ging hij bij het volgende spel lelijk door zijn enkel, waardoor hij de rest van Challenge alleen nog kon toekijken.

De overige deelnemers maakten zich op voor het Lightning Round Toernooi. Al snel werd duidelijk dat het niveau erg hoog ligt in Rotterdam: veel lange rally's, tactische spelletjes en dit alles op het scherpst van de snede. Uiteindelijk mocht Michael Ernst zich na 6 gewonnen partijen als beste deelnemer opwerpen als ‘challenger' van Tommy Berden in de ‘grand final'. En dat werd een stevige strijd....met als winnaar...toch weer Tommy! Wie gaat er nog van hem winnen dit jaar?

De volgende Sportief Solliciteren SquashChallenge is bij Squash Almere, aanstaande zondag 31 mei om 14.30 uur, tijdens de Hemubo Squash Trophy 2009. Nadat je zelf hebt gespeeld kun je ook nog (inter)nationale topsquashers aan het werk zien in de finale! Geef je nu op via Sportief Solliciteren.

img_0789.jpg