lucas__dylan.jpgDe Nederlandse heren zijn het EK-individueel goed begonnen. Alle vier de deelnemende landgenoten overleefden vanmiddag de openingsronde tijdens het prestigieuze squashkampioenschap in Herentals. lucas__dylan.jpgDe Nederlandse heren zijn het EK-individueel goed begonnen. Alle vier de deelnemende landgenoten overleefden vanmiddag de openingsronde tijdens het prestigieuze squashkampioenschap in het Belgische Herentals.

Laurens Jan Anjema (11-3, 11-3, 11-8 tegen Mark Andrew Burke uit België), Piedro Schweertman (11-4, 11-1, 11-9 tegen Marton Szaboky uit Hongarije) en Rene Mijs (11-4, 11-2, 11-8 tegen Kostyantyn Rybalchenko uit Oekraïne) deden dat met groot gemak. Dylan Bennett daarentegen moest flink aan de bak om zich te scharen onder de zestien beste squashers van Europa. De 24-jarige Eindhovenaar had de volle vijf games nodig om zich te ontdoen van de Italiaan Andrea Torricini. Het werd na 54 minuten uiteindelijk wel 5-11, 11-8, 11-5, 6-11, 11-7 in het voordeel van Bennett.

Morgenmiddag komt het Nederlandse viertal weer in actie. De 25-jarige Anjema, tijdens het EK als zevende geplaatst, moet het dan opnemen tegen de Duitse kampioen Simon Rosner. Bennett stuit op de sterke Engelsman Adrian Grant, terwijl Schweertman in de Spanjaard Borja Golan ook een hoger aangeslagen tegenstander treft. De opponent van Mijs wordt pas later vanavond bekend. Vermoedelijk wordt dat de als vierde gerangschikte Peter Barker uit Engeland.

De Oranjedames komen later vanavond nog op de baan tijdens het Europese Kampioenschap voor individuen. Zowel Natalie Grinham (1), Vanessa Atkinson (4), Annelize Naude (5) en Orla Noom (8) hoefden vanwege hun beschermde status niet aan te treden in de eerste ronde en behoren daardoor al gelijk tot de beste zestien squashsters tijdens de Europese titelstrijd.

Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.