camille_serme__natalie.jpgNatalie Grinham en Vanessa Atkinson hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finales van het Europese Kampioenschap squash in het Belgische Herentals. camille_serme__natalie.jpgNatalie Grinham en Vanessa Atkinson hebben zich vanavond geplaatst voor de halve finales van het Europese Kampioenschap squash in het Belgische Herentals. De 31-jarige Grinham ontmoet hierin morgen titelverdedigster Isabelle Stoehr, terwijl de twee jaar oudere Atkinson stuit op Laura Lengthorn-Massaro.

Zowel de als eerste geplaatste Grinham als de als vierde ingeschaalde Atkinson moesten hard werken om de laatste vier te bereiken. De nummer één van de plaatsingslijst kreeg verrassend veel tegenstand van de jonge, maar zeer talentvolle Camille Serme uit Frankrijk. Nadat de Almeerse de eerste twee games naar zich toe had getrokken, moest ze het derde bedrijf aan de Française laten. In de vierde game kwam de voormalige Australische echter weer sterk terug: 11-8, 11-9, 9-11, 11-7.

De Nederlandse, die morgenavond (19.00 uur) in de halve eindstrijd met Isabelle Stoehr voor de derde opeenvolgende keer op een Franse tegenstander stuit, was niet echt te spreken over haar optreden: ʺHet was zeker niet mijn beste optreden, maar ook deze overwinningen tellen. Camille had niks te verliezen, speelde daardoor vrijuit en deed dat bovendien erg goed. Ik daarentegen bewoog niet geweldig en had zeker in het begin ook nog wat problemen om de bal te zien op deze glazen baan. Maar zo een partij is alleen maar goed voor morgen. Dan ben ik ongetwijfeld weer iets scherper,ʺ aldus Grinham.

Ook Atkinson had het verre van makkelijk in haar kwartfinalepartij tegen Manuela Manetta. Na vier games stond de voormalige Europees- en wereldkampioene echter wel met haar handen in de lucht. De Nederlandse squashster bleek met uitzondering van de tweede game net iets koelbloediger dan haar Italiaanse tegenstandster: 11-9, 9-11, 11-9, 12-10. De elfvoudig nationaal kampioene speelt morgenmiddag om 17.00 uur tegen de Engelse Laura Lengthorn-Massaro, die te sterk was voor de derde Nederlandse bij de laatste acht. De 32-jarige Annelize Naudé was niet opgewassen tegen de nummer zeven van de wereld, die in België als tweede gerangschikt is. Het werd 8-11, 3-11, 6-11.

Later vanavond komt Laurens Jan Anjema nog in actie in de kwartfinales. De 25-jarige Hagenaar, als zevende geplaatst, bereikte vanmiddag als enige Nederlander de laatste acht van de Europese titelstrijd waarin hij aantreedt tegen Peter Barker.

Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.