lj__lucas.jpgNadat eerder vandaag Natalie Grinham en Vanessa Atkinson zich al hadden geplaatst voor de halve finales van het EK squash, heeft ook Laurens Jan Anjema zich geschaard bij de beste vier squashers van Europa. lj__lucas.jpgNadat eerder vandaag Natalie Grinham en Vanessa Atkinson zich al hadden geplaatst voor de halve finales van het EK squash, heeft ook Laurens Jan Anjema zich geschaard bij de beste vier squashers van Europa. De 25-jarige Hagenaar was vanavond in het Belgische Herentals een maatje te groot voor de hoger aangeslagen Peter Barker.

Anjema begon voortvarend aan zijn partij met de sterke Engelsman die de zevende plaats in neemt op de mondiale ranglijst. De viervoudig Nederlands kampioen, die deze week weer voor het eerst in actie komt sinds medio maart als gevolg van een enkelblessure, won de openingsgame met overmacht, maar moest vervolgens de tweede game afstaan aan de nummer vier van de plaatsingslijst. Anjema herpakte zich echter onmiddellijk en liet in het vervolg van de partij duidelijk zien wie de beste was: 11-6, 9-11, 11-2, 11-2.

De Nederlander was uiteraard in zijn nopjes met de duidelijke zege: “De tien weken gedwongen rust hebben me schijnbaar goed gedaan. Ik heb de laatste weken goed getraind en was zeer hongerig om weer te spelen. Vandaag viel alles op zijn plaats, vooral na de tweede game. Ik had al een paar keer nipt verloren van Barker en ben blij dat ik hem nu heb kunnen verslaan. Ik kijk er naar uit om me morgen te meten met Gaultier,” aldus de mondiale nummer negentien die vorig jaar derde werd op het EK.

De halve finale wedstrijd tussen Anjema en Gregory Gaultier staat morgenavond om 20.00 uur op het programma. De mondiale nummer twee, al sinds 2004 onafgebroken Europees kampioen, won in zijn kwartfinalepartij van Adrian Grant uit Engeland. De Fransman had net als zijn tegenstander morgen vier games nodig om zich te ontdoen van de Brit: 11-4, 7-11, 11-4, 11-6.

Ook Grinham en Atkinson komen morgen in actie in de halve finales. De als eerste geplaatste Grinham speelt dan tegen Isabelle Stoehr (Fra, 3), de als vierde ingeschaalde Atkinson treft Laura Lengthorn-Massaro (Eng, 2).


Klik hier voor de uitslagen van het Europese Kampioenschap voor individuen.