thierry__natalie.jpgSquashster Natalie Grinham heeft zaterdag in de Belgische plaats Herentals de Europese titel veroverd. Ze versloeg in de finale landgenote Vanessa Atkinson in vier games: 9-11 11-3 11-5 11-4. thierry__natalie.jpg Squashster Natalie Grinham heeft zaterdag in de Belgische plaats Herentals de Europese titel veroverd. Ze versloeg in de finale landgenote Vanessa Atkinson in vier games: 9-11 11-3 11-5 11-4.

De 31-jarige Grinham werd voor het eerst in haar loopbaan Europees kampioene. De geboren Australische speelt dit jaar voor het eerst voor Nederland, na haar huwelijk met de voormalig Nederlands kampioen Tommy Berden.

Grinham staat al jaren aan de top, ze is de nummer vier van de wereld. De 33-jarige Atkinson was in 2005 al eens Europees kampioene, een jaar nadat ze de mondiale titel had veroverd. Atkinson die tegenwoordig in Engeland woont, staat inmiddels twaalfde op de wereldranglijst.

Laurens Jan Anjema kreeg bij de heren de bronzen medaille cadeau. Zijn Engelse opponent Nick Matthew meldde zich wegens een lichte enkelblessure af voor de strijd om de derde plaats, waardoor Anjema zich verzekerd zag van een plek op het podium. Zodoende herhaalde Anjema zijn prestatie van vorig jaar, toen hij eveneens brons won.

De Europese titel ging naar de Fransman Thierry Lincou, die zijn landgenoot Gregory Gaultier de baas was. Het was voor het eerst in zes jaar dat Gaultier geklopt werd op het EK.