lj_vs._gaultier.jpgSquasher Laurens Jan Anjema heeft de weg omhoog op de wereldranglijst weer ingezet. De 26-jarige Nederlander stond in november nog veertiende van de wereld, maar zakte de laatste maanden, mede vanwege een langdurige enkelblessure, naar plek negentien op de mondiale ranking. Vandaag maakte de Professional Squash Association (PSA) echter bekend dat Anjema weer een plek gestegen is ten opzichte van vorige maand. De viervoudig Nederlands kampioen, zaterdag nog goed voor brons op het EK, staat nu achttiende.

Aan de bovenkant van de mondiale herenranglijst klom de Egyptenaar Ramy Ashour naar positie drie ten koste van landgenoot Amr Shabana (4). De eveneens uit Egypte afkomstige Karim Darwish voert voor de zesde opeenvolgende maand de lijst aan. De Fransman Gregory Gaultier bezet de tweede plaats.

Bij de dames bleef de kersverse Europese kampioene Natalie Grinham op de vierde plek staan. Ook verliezend finaliste op het EK, Vanessa Atkinson, ging niet omhoog of omlaag. Zij staat twaalfde. Annelize Naudé (29) en Orla Noom (43) zakten respectievelijk twee en drie plekken op de WISPA ranglijst, die nog steeds onbedreigd wordt aangevoerd door Nicol David. De Maleisische wereldkampioene, die in mei twee proftoernooi won in Noord-Amerika, heeft ruim twee keer zoveel punten als de Amerikaanse Natalie Grainger, de nummer twee van de wereld. De Australische Rachael Grinham bezet de derde plaats.