nat_klein.jpgSquashster Natalie Grinham is er zonder problemen in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van het WISPA Gold toernooi in de Koreaanse hoofdstad Seoel. De 31-jarige Almeerse had in de kwartfinales geen enkele moeite met de Australische Kasey Brown en stond dan ook binnen een half uur al weer buiten. Het werd 11-6, 11-6, 11-5 in het voordeel van de Nederlandse.

Bij de laatste vier moet de Europees kampioene, vierde op de wereldranglijst, het opnemen tegen wereldkampioene Nicol David. De 25-jarige Maleisische had het niet makkelijk tegen Alison Waters (5) uit Engeland, maar de nummer één van de wereld won wel: 12-10, 11-5, 12-10.

Het wordt de 25e ontmoeting tussen Grinham en David op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De stand is 18-6 in het voordeel van de in ons land woonachtige mondiale lijstaanvoerster. De laatste zeven duels werden ook gewonnen door David. Grinham won twee jaar geleden voor het laatst van haar grote rivale. In Seoel (!) won ze toen in de finale overtuigend met 3-0.

De tweede halve finale van de Seoel Open 2009, gedoteerd met zestigduizend Amerikaanse dollars, gaat tussen de Australische Rachael Grinham en Jenny Duncalf. Grinham (2) won met het kleinst mogelijke verschil van de als zevende ingeschaalde Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen (6-11, 11-7, 5-11, 11-8, 14-12), terwijl de Engelse nummer vier van de plaatsingslijst met 13-11, 12-10, 12-10 afrekende met Madeline Perry (6) uit Ierland.