Maar liefst 80 kinderen streden het afgelopen weekend om de prijzen tijdens de Euregio Junior Cup op de banen van Squash Time in Eindhoven. Dit toernooi, dat deel uitmaakt van het Euregio Junior Cup circuit, was alweer het laatste toernooi in de reeks naar de Grand Final, die gespeeld zal worden in Mulheim (Dui).

Tijdens de vorige editie in Eindhoven hadden zich nog 45 kinderen ingeschreven, deze editie maar liefst 80 kinderen uit 3 landen. Squash Time had de primeur om ook een groep uit Engeland te mogen verwelkomen. Ook vanuit Nederland was de belangstelling groter ten opzichte van vorig jaar.

Gedurende alle wedstrijden was er veel strijd en plezier onder de vele deelnemers, vaak luid aangemoedigd door de ouders die met hun kinderen meegekomen waren. Voor Nederland waren uiteindelijk Richard Schrader (2e plaats in jongens onder 17 jaar), Stefan Welters, (1e jongens onder 15 jaar B-categorie) en Boy Zwama (1e jongens onder 11 jaar) het meest succesvol. Alle kinderen ontvingen na afloop een prachtig diploma en voor de nummers 1 t/m 3 lag er nog een mooie medaille klaar.

Komend seizoen 2009-2010 zal de junior cup opnieuw Nederland een paar keer aandoen. Hou de website van de Junior Cup (www.junior-cup.de) in de gaten voor data en locaties.


junior_cup.jpg