laurens_jan_anjema_11273.jpgLaurens Jan Anjema en Piedro Schweertman spelen morgenavond tegen elkaar in de kwartfinales van de Movida International 2009. Beide Nederlanders wonnen vandaag hun openingsduel tijdens het met vijftienduizend Amerikaanse dollars gedoteerde PSA toernooi in de Franse plaats Toulouse.

De als eerste geplaatste Anjema, achttiende op de mondiale ranglijst, kende in zijn eerste partij geen enkele probleem met de Fransman Johan Bouquet die met een wildcard was toegelaten tot het hoofdtoernooi. De 26-jarige Hagenaar won met 11-8, 11-4, 11-4.

De 25-jarige Schweertman baarde opzien door de als vijfde ingeschaalde Jan Koukal uit te schakelen. Tegen alle verwachtingen in won de linkshandige Nederlander, de nummer 123 van de wereld, in vier spannendpiedro_20057.jpge games van de Tsjech die 48e staat op de wereldranglijst. Het werd 11-9, 11-7, 11-13, 11-8. Eerder boekte Schweertman ook al twee knappe overwinningen in het kwalificatietoernooi op Fabien Verseille (Frankrijk) en Eddie Charlton (Engeland).

Het wordt de eerste keer dat Anjema en Schweertman tegen elkaar uitkomen op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Medio februari stonden beide squashers al wel tegenover elkaar in de finale van het NK. Toen was Anjema met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot.