Laurens Jan Anjema heeft zich vrijdag voor de eerste keer dit jaar weten te plaatsen voor de finale van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour.

In de Franse plaats Toulouse rekende de 26-jarige Hagenaar in de halve finales van de Movida International 2009 in straight games af met Mathieu Castagnet. In de eerste game had de als eerste geplaatste Nederlander nog veel te stellen met de jonge Fransman, die verrassend was doorgedrongen tot de laatste vier. In het vervolg van de partij was de nummer achttien van de wereld echter heer en meester. Het werd uiteindelijk 11-8, 11-5, 11-6 voor de linkshandige squasher die morgenmiddag om 15.00 uur moet aantreden tegen de Engelsman Chris Ryder (3) of de Duitser Simon Rosner (6).

Voor de viervoudig Nederlands kampioen, die gisteren nog landgenoot Piedro Schweertman uitschakelde, is het al weer de twintigste keer dat hij de eindstrijd bereikte van een PSA toernooi. Van de negentien voorgaande finales won hij er zeven. Anjema’s laatste toernooizege dateert van februari 2008 toen hij de Bluenose Squash Classic in het Canadese Halifax op zijn naam schreef.

forexx_175.jpg