laurens_jan_anjema_11273.jpgLaurens Jan Anjema is er vanmiddag in geslaagd om de Movida International 2009 op zijn naam te schrijven. In het Franse Toulouse rekende de Nederlands kampioen in de eindstrijd van het zogenaamde PSA 1,5 Star toernooi af met Simon Rosner.

De 26-jarige Hagenaar, in Frankrijk als eerste geplaatst, won de openingsgame met 11-7, maar moest vervolgens het tweede bedrijf (9-11) aan zijn Duitse tegenstander laten. Vanaf dat moment gooide Anjema het tempo echter omhoog, waarna zijn als zesde ingeschaalde opponent moest passen. In de laatste twee games kwam de achtste toernooizege van onze landgenoot dan ook niet meer in gevaar. Na 58 minuten was het pleit beslecht en kon de linkshandige squasher zijn handen in de lucht steken: 11-7, 9-11, 11-4, 11-6.

Voor Anjema was het voor het eerst sinds februari 2008 dat hij een toernooi won op de Professional Squash Association (PSA) World Tour.
Destijds was hij de sterkste tijdens de Bluenose Squash Classic 2008 in het Canadese Halifax. Met de overwinning verdiende de Nederlander 262,5 punten voor de mondiale ranking. Hierdoor zal hij volgende maand minimaal twee plaatsen stijgen op de wereldranglijst. Anjema staat nu achttiende.

Volgende week komt de speler van HSRC De Diepput opnieuw in actie. Tijdens de open kampioenschappen van Reunion Island is hij achter Europees kampioen Thierry Lincou als tweede ingeschaald. Anjema werd tijdens het onlangs gehouden EK-individueel in België zelf derde. De zoon van veelvoudig Nederlands kampioen Robert Jan Anjema maakte toen in Herentals zijn rentree op de squashbaan na een afwezigheid van ruim twee maanden als gevolg van een enkelblessure.


lj_vs_rosner.jpg