lj_reunion.jpgSquasher Laurens Jan Anjema heeft zich gisterenavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de tweede ronde van de Internationaux De La Réunion 2009.

Op het eiland in Afrika, dat een Frans departement is en daardoor deel uitmaakt van de Europese unie, rekende de 26-jarige Nederlander in zijn openingspartij af met Scott Arnold. De als tweede ingeschaalde Anjema moest nog wel het lange eerste bedrijf aan de boomlange Australiër laten, maar in het vervolg van de partij was het eenrichtingsverkeer: 8-11, 11-6, 11-3, 11-4. De partij duurde 48 minuten.

Bij de laatste acht van het met dertigduizend dollar gedoteerde PSA toernooi moet de Hagenaar, afgelopen weekend nog winnaar van de Movida International 2009 in Toulouse, het vanavond (lokale tijd) opnemen tegen Yann Perrin. De Fransman klopte verrassend de nummer acht van de plaatsingslijst, Mark Krajcsak uit Hongarije, in vier games: 11-5, 11-3, 7-11, 13-11.

In de bovenste helft van het schema had Europees kampioen Thierry Lincou weinig moeite om door te dringen tot de kwartfinales van de open kampioenschappen op zijn geboorte-eiland. De Fransman, de nummer acht van de wereld, had alleen in de derde game iets te stellen met de Engelse qualifier Eddie Charlton: 11-6, 11-6, 12-10.

In de volgende ronde stuit de Franse toernooifavoriet, die in 2004 de wereldtitel veroverde en het jaar erop twaalf maanden de mondiale ranglijst aanvoerde, op landgenoot Renan Lavigne.