lj.jpgLaurens Jan Anjema heeft zich vandaag weten te plaatsen voor de halve finales van de Internationaux De La Réunion 2009. Eenvoudig ging het echter niet voor de 26-jarige Nederlander die op het Afrikaanse eiland als tweede is ingeschaald.

Anjema verloor in zijn kwartfinalepartij tegen Yann Perrin onverwachts de openingsgame (9-11), maar leek vervolgens vlot orde op zaken te stellen. Na winst van het tweede (11-7) en derde (11-3) bedrijf moest de mondiale nummer achttien echter de vierde game (6-11) weer afstaan aan zijn Franse tegenstander. In de beslissende game kwam de overwinning van de Hagenaar echter niet meer in gevaar. Het werd uiteindelijk: 9-11, 11-7, 11-3, 6-11, 11-5.

In de halve finales van het zogenaamde PSA 3 Star toernooi, gevuld met een totale prijzenpot van dertigduizend Amerikaanse dollars, moet de viervoudig Nederlands kampioen, vorige week nog winnaar van het internationale proftoernooi in Toulouse, het morgenavond (plaatselijke tijd) opnemen tegen Omar Mosaad (3). De Egyptenaar schakelde Aaron Frankcomb uit Australië uit.