lj_new_york.jpgLaurens Jan Anjema is er vrijdagavond in geslaagd om zich voor de tweede keer in een week te plaatsen voor een finale van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. Na zijn toernooiwinst van afgelopen weekend in Toulouse, bereikte de 26-jarige squasher vandaag ook de eindstrijd tijdens de Internationaux De La Réunion 2009.

Lang zag het er overigens niet naar uit dat de als tweede geplaatste Nederlander zijn plaatsing zou waarmaken. Tegen de boomlange Omar Mosaad verloor de Hagenaar de eerste en de derde game kansloos, maar tussendoor pakte hij wel het tweede bedrijf via een tiebreak. Die gamewinst bleek uiteindelijk cruciaal. Nadat Anjema in de vierde game eenvoudig de partij in evenwicht gebracht had, bleek de Nederlands kampioen in de zenuwslopende vijfde game net iets koeler dan zijn Egyptische tegenstander die op het Afrikaanse eiland als derde was ingeschaald. Het werd na 78 minuten uiteindelijk 6-11, 13-11, 4-11, 11-5, 12-10.

In de eindstrijd van het $30.000usd PSA 3 Star toernooi moet Anjema het nu opnemen tegen toernooifavoriet Thierry Lincou uit Frankrijk. De regerend Europees kampioen, achtste op de wereldranglijst, won in zijn geboorteland eenvoudig van de nummer zeven van de plaatsingslijst Mohd Ali Anwar Reda uit Egypte (11-6, 11-5, 11-2) en bereikte daardoor zonder gameverlies voor de 35e keer in zijn imposante loopbaan de finale. Van de voorgaande 34 finales won de voormalige wereldkampioen en nummer één van de wereld er negentien.

Voor Anjema is het de 21e keer dat hij de climax bereikt van een proftoernooi op de PSA World Tour. De mondiale nummer achttien was tot nu toe acht keer succesvol. Anjema en Lincou speelde pas één keer eerder tegen elkaar in het internationale circuit. Vier jaar geleden was Lincou met 3-1 te sterk voor de Nederlander tijdens de Qatar Classic 2005.