lj_new_york.jpg

Laurens Jan Anjema is er vandaag niet in geslaagd om de Internationaux De La Réunion 2009 op zijn naam te schrijven. De 26-jarige Hagenaar moest in de eindstrijd van het met dertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in Saint-Pierre zijn meerdere erkennen in de Fransman Thierry Lincou.

De als tweede geplaatste Anjema begon nog wel goed aan zijn partij tegen de Europees kampioen, maar na het nipte verlies van de openingsgame in een tiebreak (11-13) was het verzet van de linkshandige squasher gebroken. De inspanningen van de afgelopen elf dagen - de Nederlander speelde daarin acht wedstrijden - begon zijn tol te eisen en hoewel Anjema nog van alles probeerde, was hij niet meer in staat om de toernooifavoriet aan het wankelen te brengen. Het werd uiteindelijk dan ook 11-13, 3-11, 7-11 in het voordeel van Lincou, die daarmee zijn twintigste proftitel veroverde. Hiervoor had de voormalige wereldkampioen, momenteel de nummer acht van de wereld, vijfendertig finales nodig.

Voor Anjema kwam er met de nederlaag een einde aan een succesvolle reeks. De mondiale nummer achttien pakte eind mei brons tijdens het EK-individueel en won afgelopen weekend in Toulouse zijn achtste titel op de PSA World Tour. Ook op het Franse vakantie-eiland was hij goed op dreef. Met de finaleplek verdiende de viervoudig nationaal kampioen 345 punten voor de wereldranglijst, waardoor hij op de ranking van 1 juli zal stijgen naar de vijftiende plek.