NatalieNatalie Grinham heeft donderdagavond in Le Port-Marly de halve finales bereikt van de WISPA Des Pyramides 2009. De 31-jarige squashster was bij de laatste acht van het WISPA Silver 20 toernooi een maatje te groot voor Tenille Swartz (8): 11-3, 11-9, 11-3.

Alleen aan het einde van de tweede game ondervond de als eerste geplaatste Almeerse, sinds gisteren weer de nummer drie van de wereld, geduchte tegenstand van de Zuid-Afrikaanse kampioene. Een dag eerder had Grinham ook al de Noorse qualifier Lotte Eriksen uitgeschakeld.

In de halve finale van het met $27.000usd gedoteerde proftoernooi in Frankrijk moet de Europees kampioene het vrijdagavond opnemen tegen Camille Serme (7). De jonge Française rekende opvallend eenvoudig af met de nummer drie van de plaatsingslijst, Dominique Lloyd-Walter uit Engeland: 11-6, 11-5, 11-5.  De talentvolle Serme verkeert de laatste tijd in goede vorm. Zo maakte ze het Grinham knap lastig tijdens het EK-individueel eind mei in Herentals en boekte ze een week later een knappe toernooizege in Egypte. Hierdoor steeg de voormalig Europees jeugdkampioene afgelopen maand liefst 10 plaatsen op de wereldranglijst. Serme staat nu 24e.

De tweede halve finale gaat verrassend tussen Suzie Pierrepont en Latasha Khan. De Engelse Pierrepont, in Frankrijk als vijfde geplaatst, schakelde titelverdedigster Isabelle Stoehr (2) uit in vijf games, terwijl de Amerikaanse Khan, de nummer zes van de plaatsingslijst, zegevierde over Line Hansen (4) uit Denemarken.