natalie_grinhamNatalie Grinham heeft zaterdag voor de elfde keer in haar imposante loopbaan een toernooi uit de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour op haar naam geschreven. De 31-jarige squashster was in het Franse Le Port Marly de sterkste tijdens de WISPA des Pyramides 2009.

In de eindstrijd van het populaire damestoernooi in de schitterende Les Pyramides club in de omgeving van Parijs, was de als eerste geplaatste Grinham een maatje te groot voor de verrassend tot de finale doorgedrongen Suzie Pierrepont. De als vijfde geplaatste Engelse, in de kwartfinales nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Française Isabelle Stoehr (2), had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de Almeerse en moest zich na iets langer dan een half uur gewonnen geven. Het werd: 11-7, 11-6, 11-7.

Voor Grinham was het voor het eerst in anderhalf jaar dat ze een toernooi op de WISPA World Tour won. Haar laatste toernooizege in Monte Carlo dateerde al weer van december 2007. Bovendien was het de eerste keer dat ze als Nederlandse de sterkste bleek tijdens een WISPA toernooi, nadat ze in februari 2008 de nationaliteit van haar man Tommy Berden aannam. De voorgaande tien toernooizeges boekte ze als Australische. Mede door blessureleed en ziekte - Grinham kampte aan het begin van dit jaar ondermeer met het zware kinkhoestvirus - kwam een succes namens haar nieuwe land er nog niet van op het prestigieuze profcircuit. Wel werd Grinham eind mei voor het eerst in haar carrière Europees kampioene in het Belgische Herentals.

Grinham verdiende met haar overwinning tijdens het met zevenentwintigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi een bedrag van circa 3.000 euro. Ook kan ze 892,5 punten bijschrijven voor de wereldranglijst. Lang heeft Grinham echter niet om te genieten van haar elfde proftitel. Medio juli reist ze al weer af naar Kaohsiung in Taiwan waar ze mee doet aan de World Games 2009. Aansluitend staan grote toernooien in Maleisië, Singapore en Nieuw-Zeeland op het programma.