EICC_day_3d_002De organisatie van de Dutch Open Squash 2009 heeft vandaag bekend gemaakt dat het prestigieuze squashevenement dit jaar van dinsdag 24 t/m zondag 29 november plaatsvindt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat het toptoernooi dit jaar bij Victoria Squash in Rotterdam georganiseerd wordt. De afgelopen twee edities vond het evenement nog in de eerste week van september plaats in Amsterdam.

“In verband met het WK voor dames, dat van 20-27 september plaatsvindt in ons land, hebben wij besloten om de Dutch Open dit jaar niet aan het begin van het nieuwe squashseizoen te organiseren,” aldus toernooidirecteur Tommy Berden. “In samenspraak met de Professional Squash Association (PSA) hebben wij met de laatste week van november echter een prima alternatief gevonden, waarbij de concurrentie van andere PSA toernooien minimaal is. Op de mondiale toernooikalender voor heren neemt de Dutch Open dan ook opnieuw een belangrijke plaats in. De aanwezigheid van een aantal echte wereldtoppers in Rotterdam is hierdoor gewaarborgd.”

Vanwege de organisatie van de Forexx Women’s World Open Squash 2009 in Nederland komen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alleen de heren in actie tijdens de Dutch Open Squash 2009. Zij strijden tijdens het zogenaamde PSA 4 Star kampioenschap om een totale prijzenpot van veertigduizend Amerikaanse dollars. Een stijging van ruim dertig procent ten opzichte van vorig jaar.

De laatste twee edities van het hoog aangeslagen toptoernooi op Nederlandse bodem werden gewonnen door voormalig wereldkampioen David Palmer (2007) en Brits kampioen Nick Matthew (2008).

DutchOpen09_fc