natalie_grinhamNatalie Grinham is erin geslaagd om de halve finales te bereiken van de World Games 2009 in het Taiwanese Kaohsiung. De 31-jarige squashster had vandaag weinig moeite om zich te ontdoen van de Australische Kasey Brown (9).

Brown had zich gisteren met twee knappe zeges, op de talentvolle Française Camille Serme (3-1) en de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen (3-2), verrassend geschaard onder de laatste acht. Tegen Grinham had de mondiale nummer veertien echter weinig in te brengen. De Nederlandse, tijdens de Wereldspelen als tweede geplaatst, domineerde de partij van begin tot eind en kon na 25 minuten al weer vooruit kijken naar de volgende ronde. Het werd 11-8, 11-7, 11-4 in het voordeel van Grinham, die de laatste tijd weer goed in vorm is.

In de halve eindstrijd moet de nummer drie van de wereld het nu opnemen tegen Alison Waters, die drie plaatsen lager staat op de mondiale ranking. De Engelse speelster, in Kaohsiung als vierde ingeschaald, won met 3-1 van de Mexicaanse Samantha Teran die een dag eerder nog verantwoordelijk was geweest voor de uitschakeling van Vanessa Atkinson. De twee halve finale gaat tussen Nicol David (Mal, 1) en Omneya Abdel Kawy (Egy, 5).

Bij de mannen binden de Engelse wereldtoppers Nick Matthew (1) en James Willstrop (2) morgen de strijd aan met respectievelijk de Maleisiër Mohd Azlan Iskandar (3) en de Australiër Stewart Boswell (5) voor een plaats in de finale van het multi-sport evenement voor niet Olympische sporten.

natalie__isabelle