natalie_caymanNatalie Grinham heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de World Games 2009. De 31-jarige squashster vocht zich in de halve finale van het grootse sportevenement voor niet-Olympische sporten op knappe wijze langs Alison Waters.

Lang zag het er in het Taiwanese Kaohsiung niet naar uit dat de nummer twee van de plaatsingslijst de eindstrijd zou bereiken van de Wereldspelen. Tegen de als vierde geplaatste Alison Waters, de nummer zes van de wereld, kwam Grinham op een 2-0 achterstand in games. Nog verontrustender was het feit dat de Nederlandse in het tweede bedrijf geen enkel punt wist te bemachtigen tegen de Engelse topspeelster. Grinham herpakte zich echter en schroefde het tempo omhoog, waardoor de wedstrijd geheel kantelde. De derde game ging eenvoudig naar de Europees kampioene, die aan het einde van game vier nog wel wat benauwde momenten kende. Na winst van deze cruciale game was het vijfde bedrijf een formaliteit. Het werd uiteindelijk 8-11, 0-11, 11-4, 11-9, 11-6.

“Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een game met 11-0 heb verloren,” vertelde de opgeluchte Grinham na afloop. “Na de tweede game zag het er inderdaad niet goed uit, maar gelukkig heb ik in het vervolg van de partij mijn spelniveau omhoog kunnen stuwen. Nu eerst maar eens goed herstellen en dan gaat het vizier op de finale,” aldus de mondiale nummer drie.

In de eindstrijd van de World Games 2009 moet Grinham het opnemen tegen de grote favoriete Nicol David. De laatste acht ontmoetingen met de Maleisische wereldkampioene gingen verloren voor de voormalige Australische. David begint tevens een stuk frisser aan de climax van het squashtoernooi in Taiwan. De nummer één van de wereld had in haar halve finale partij geen enkele moeite met de Egyptische Omneya Abdel Kawy (5), die nog vermoeid leek van de knappe zege die ze een dag eerder boekte op de Britse kampioene Jenny Duncalf. Het werd 11-4, 11-3, 11-6.

World_Games