World_Games_ceremonySquashster Natalie Grinham is er niet in geslaagd om beslag te leggen op de gouden medaille tijdens de Wereldspelen in het Taiwanese Kaohsiung.
In de finale van het belangrijke sportevenement voor niet-Olympische sporten verloor de Nederlandse in straight games van wereldkampioene Nicol David. Bij de heren ging de titel naar de Engelsman Nick Matthew.

Voor Grinham was het al weer de negende opeenvolgende keer dat ze haar meerdere moest erkennen in haar Maleisische rivale. Net als in de acht voorgaande ontmoetingen tussen beide speelsters kon de 31-jarige Almeerse qua spel goed meekomen met de onbetwiste nummer één van de wereld, maar ook dit keer was het vaak David die tijdens de lange slagenwisselingen aan het langste eind trok. Na 38 minuten moest Grinham dan ook genoegen nemen met een zilveren medaille: 6-11, 8-11, 6-11.

“Ondanks het verlies kan ik niet ontevreden zijn met mijn spel,” zei Grinham die aan het begin van dit jaar drie maanden was uitgeschakeld door een hardnekkig kinkhoestvirus. “Nicol is op dit moment nog iets te sterk, maar ik voel dat ik langzamerhand weer terug kom op mijn oude topniveau. Ik kijk dan ook met vertrouwen tegemoet naar de komende weken en in het bijzonder naar het WK eind september in eigen land,” aldus de nummer drie van de wereld.

Grinham reist nu af naar Kuala Lumpur waar ze volgende week mee doet aan de Malaysian Open 2009. Daarna staan ook nog toernooien in Singapore en Nieuw-Zeeland op het programma voor de voormalige Australische.

Nicol_vs._Natalie_World_Games