Natalie Grinham is vandaag doorgedrongen tot de kwartfinales van de open kampioenschappen van Maleisië. De als derde geplaatste squashster rekende in de eerste ronde van het hoog aangeslagen proftoernooi in Kuala Lumpur simpel af met Delia Arnold.Natalie Grinham is vandaag doorgedrongen tot de kwartfinales van de open kampioenschappen van Maleisië. De als derde geplaatste squashster rekende in de eerste ronde van het hoog aangeslagen proftoernooi in Kuala Lumpur simpel af met Delia Arnold.

De met een wildcard toegelaten Maleisische kon geen vuist maken tegen het snelle spel van Grinham tegen wie ze in de laatste twaalf maanden ook al twee keer kansloos ten onder ging. De 31-jarige Almeerse heerste in het midden van de baan en liet haar tegenstandster nimmer in de wedstrijd komen. Na een half uur was het pleit dan ook beslecht: 11-5, 11-4, 11-8. Bij de laatste acht moet de geboren Australische het nu opnemen tegen Madeline Perry (8), die in een Iers onderonsje met 11-4, 12-10, 11-3 te sterk was voor landgenote Aisling Blake. Eerder dit jaar speelde Grinham en Perry al tegen elkaar tijdens het EK voor landenteams. Toen won de Nederlandse in vier games.

“Ik mag niet klagen over de start van dit toernooi,” vertelde Grinham na afloop van haar partij aan de aanwezige journalisten. “Ik voelde me goed, speelde oké en ben eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Morgen is echter een andere dag. Madeline is een goede speelster en hoewel ik nog nooit van haar verloren heb, wordt het ongetwijfeld een zware partij,“ aldus de mondiale nummer drie die eerder op de dag ook haar zus Rachael zonder kleerscheuren de openingsronde zag doorkomen.

Grinham’s landgenote Vanessa Atkinson redde het daarentegen niet om de kwartfinales te bereiken van het met ruim vijftigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde WISPA Gold toernooi. Een verrassing was dat echter niet. De 33-jarige Nederlandse moest het namelijk opnemen tegen de schier onverslaanbare wereldkampioene Nicol David die ook dit keer weer liet zien waarom ze veruit de beste squashspeelster ter wereld is. De ongeplaatste Atkinson, de nummer twaalf van de wereld, bood weliswaar goed partij, maar aan het einde van de rit stond de nationaal kampioene toch met lege handen: 4-11, 5-11, 8-11.